Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss
Vācu filmu nedēļā varēs noskatīties Tila Šveigera filmu Medus galvā, kuras galvenais varonis sirgst ar Alcheimera slimību un kuru saprot tikai 11 gadu vecā mazmeita.

Četri karaļi un citi varoņi

Septiņas dienas, septiņas filmas, septiņas "Vācijas". No 28. oktobra līdz 3. novembrim kinoteātrī Splendid Palace norisināsies jau divpadsmitā Gētes institūta Rīgā organizētā vācu filmu nedēļa Berlinale 2016 Riga.

Tajā būs skatāmi darbi no pagājušā Berlīnes Starptautiskā kinofestivāla programmas, kuri pārstāv plašu žanru klāstu – sākot ar road movie jeb ceļa filmu un beidzot ar politisku trilleri.

Sievišķīgais spēks

Šī gada vācu filmu nedēļa tiks atklāta ar režisores Terēzas fon Elcas debijas pilnmetrāžas spēlfilmu 4 karaļi. Britu kino meistara Kena Louča bijusī skolniece piedāvā stāstu par četriem atšķirīgiem, bet tajā pašā laikā vienlīdz sāpinātiem jauniešiem, kuri piedzīvo neaizmirstamus Ziemassvētkus psihiatriskajā klīnikā – pārpilnus ar niknumu un skumjām, bagātus ar asprātībām un pārsteigumiem.

Berlinale 2016 Riga turpināsies ar režisores Annes Cohras Berahedas otro spēlfilmu 24 nedēļas, kas ir vēl viens vācu kino sievišķīgā spēka spilgts apliecinājums. Šis darbs vēsta par panākumiem bagātu kabarē aktrisi Astrīdu, kura ir otrā bērniņa gaidībās. Ziņa par to, ka gaidāmais mazulis piedzims ar iedzimtām veselības problēmām, iesviež viņu morālā konfliktā bez vienkārša risinājuma.

Šajā programmā ir iekļauta arī režisores Dorisas Derī spēlfilma Sveicieni no Fukušimas, kuras uzmanības centrā ir divas sievietes: vāciete Marija un japāniete Satomi, kuru satikšanās ļauj katrai no viņām tikt galā ar saviem pagātnes rēgiem. "Smalki veidots melnbalts poētisks vēstījums par stāju un vainu, respektu un skumjām, patiesām bēdām un spēju mācīties vieglumu," raksturoja Die Welt.

Uzvarētāju meli

Divos vācu filmu nedēļas programmā ietvertajos kinodarbos galvenie varoņi ir žurnālisti. Režisora Volfganga Bekera lente Es un Kaminskis stāsta par uzpūtīgi pašpārliecinātu kultūras publicistu, kurš tīko iedzīvoties uz mirstoša mākslinieka slavas rēķina, savukārt režisora Kristofa Hohheislera Uzvarētāju meli pievēršas kāda politisko ziņu žurnāla Berlīnes redakcijas žurnālista piedzīvojumiem.

Berlinale 2016 Riga piedāvā arī režisora Tila Šveigera spēlfilmu Medus galvā, kas ir stāsts par dzīves baudītāju Amandusu. Pēc mīļotās sievas nāves atklājas, ka viņš sirgst ar Alcheimera slimību. Izskatās, ka tikai vienpadsmit gadu vecā mazmeita Tilda prot apieties ar veco vīru. Brīdī, kad viņam ir jāpārceļas uz aprūpes namu, viņa īsteno plānu – Amandusam vēlreiz jāredz viņam tik ļoti mīļā Venēcija.

Šī gada vācijas filmu nedēļā būs skatāms arī viens dokumentālā kino darbs. Tā ir režisora Tila Harmsa veidotā lente Eksāmens, kas ieskatās Hannoveres teātra skolas uzņemšanas komisijas nervus nogurdinošā darba aizkulisēs. Tā rāda pasauli, kurā nepārtraukti nākas vētīt darba ētiku, atlases kritērijus un lēmumus. "Patiess un turklāt ļoti izklaidējošs stāsts," par šo kinodarbu rakstīja Der Tagesspiegel.

Vairāk informācijas par šīgada vācu filmu nedēļu Berlinale 2016 Riga var lasīt interneta vietnē www.splendidpalace.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nacionālais teātris dodas viesizrādes pa visu Latviju

Latvijas Nacionālais teātris šī gada rudens un ziemas sezonā ar vairākām izrādēm viesosies Latvijas reģionos. Tuvākās viesizrādes gaidāmas jau šajā nedēļas nogalē Viesītē un Ventspilī, bet vēlāk ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja