Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +2 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Ditas Rietumas kino izlase: 17.-24.X

Kinokritiķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros skatāmās filmas.

Dvīnis

@@@

Režisors Angs Lī. Lomās Vils Smits, Mērija Elizabete Vinsteda, Klaivs Ouens u. c.

Filma, kurai teorētiski būtu jāuzrunā gan tehnoloģiskā progresa cienītāji, gan Vila Smita fani, gan režisora Anga Lī cienītāji. Taču Dvīnī režisora personība pazūd tehnoloģiskā atrakcijā: uz ekrāna vienlaikus darbojas Vils Smits pieredzes bagāta slepenā aģenta lomā un viņa klons – datorģenerēta aktiera kopija divdesmitgadnieka vecumā. Ja jums patīk tehniskas rotaļas, filmu der skatīties IMAX formātā kinoteātrī Apollo. Divās dimensijās šis Holivudas trilleris no līdzīgiem atšķirsies tikai ar Vila Smita "dubultošanu".

 

Melnā feja Malefisenta. Tumsas valdniece

@@@

Režisors Jūakims Rennings. Lomās Andželīna Džolija, Mišela Feifere u. c.

Filma ģimenes auditorijai, kurā ir efektīga un aktrises Andželīnas Džolijas dotībām komplimentāra loma. Filmas lielākā vērtība ir izcilu aktrišu buķete: līdzās Andželīnai Džolijai spēlē Mišela Feifere un Ella Feninga (viņa ir lieliska arī Vudija Allena komēdijā Lietaina diena Ņujorkā, kas ir skatāma kinoteātros). Melnā feja Malefisenta. Tumsas valdniece ir Disneja studijas 2014. gada filmas Melnā feja Malefisenta turpinājums, kura galvenais ierocis ir titullomas izpildītāja un viņas izteiksmīgais vizuālais tēls. 

 

Nerātnā Džeksi

@@@

Režisors Skots Mūrs. Lomās Roza Bērna, Aleksandra Šipa u. c.

Holivudas komēdija, kurā var saskatīt aktualitātes drumslas un sociālu kritiku. Galvenais varonis – jauns, vientuļš vīrietis, kurš būvē karjeru tehnoloģiskā kapitālisma apstākļos, – arvien bezcerīgāk nonāk tehnoloģiju (sava mobilā telefona) gūstā. Filmas autori mudina aizdomāties par mūsu atkarību no mazā, virtuālā drauga – mobilā viedtālruņa (mākslīgā intelekta), kas par katru no mums, iespējams, zina daudz vairāk nekā mēs paši. Mākslīgajam intelektam, ko filmā personificē viedtālrunis, piemīt greizsirdīgas, valdonīgas sievietes īpašības.

 

Rīgas Starptautiskais kinofestivāls

Seansi kinoteātros Splendid Palace un KSuns 17.–27.X

@@@@@

Šoreiz festivāla programma ir ne tikai apjomīga, bet arī jēdzieniski sakārtota un daudzu vērtīgu filmu piepildīta. Vairāk nekā iepriekšējos gados programma reflektē tendences, kas dominē nozīmīgākajos Eiropas kinofestivālos. Pievērsiet uzmanību gan Kannu festivāla laureātei filmai Parazīts (Dienvidkoreja, režisors Džunho Bons), gan sociālā virziena pārstāvei Piedodiet, jūs nesastapām (Lielbritānija, režisors Kens Loučs), gan radikālam autorkino, kas saņēmis balvu Venēcijā, – Par bezgalīgo (Zviedrija, režisors Rojs Andersons), gan Baltijas filmām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja