Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Ditas Rietumas kino izlase: 20. VI - 27. VI

Kinokritiķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros skatāmās filmas

Latvijas filmu festivāls portālā Filmas.lv

Kas teicis, ka festivāli var būt tikai kinoteātros? Šonedēļ sākas īpašs notikums portālā filmas.lv – tiešsaistes filmu festivāls, kurā skatītājiem Latvijā un pasaulē tiek piedāvātas četras Latvijas simtgades programmas filmas (Mērijas ceļojums, Saule brauca debesīs, Turpinājums, Vectēvs, kas bīstamāks par datoru), restaurētās klasiskās filmas (to vidū Rolanda Kalniņa Četri balti krekli), kā arī Lailas Pakalniņas dokumentālie darbi. Unikāla iespēja bez maksas noskatīties filmas, kas atklāj dažādas Latvijas kino šķautnes, tēmas un režijas stilus!

 

Rocketman

@@@@

Režisors Deksters Flečers. Lomās Ričards Medens, Tārons Edžertons u. c.

Tā kā saulgriežu nedēļā Rīgas kinoteātri nepiedāvā jaunu filmu pirmizrādes, tiem, kuri brīvdabas rituālu vietā tomēr izvēlēsies kino, nekas cits neatliks, kā skatīties filmas, kuras jau kādu brīdi ir kinoteātros. Kāpēc lai tas nebūtu Rocketman? Krāšņa filma, kas lieliski ilustrē tās galvenā varoņa Eltona Džona dzīves un karjeras līkločus. Kaut, protams, visas biogrāfiskās filmas varam nodēvēt par kiču un viltojumu, Rocketman atstāj pārliecinošāku iespaidu nekā skatītāju mīlētā un Oskariem "pušķotā" Bohēmista rapsodija (filma par grupu Queen).

 

Vīri melnā. Globālie draudi

@@@

Režisors Gērijs Grejs. Lomās Kriss Hemsvorts, Tesa Tomsone, Rebeka Fērgusone u. c. 

Arī šis ir nedēļu vecs jaunums, kas LV topā ierindojies otrajā vietā, bet pasaulē turpina tracināt kritiķus, kuri nav mierā ar ceturto laidienu stilīgajā izklaides filmu sērijā. Viens no pārmetumiem – jaunās filmas aktieru ansamblis Kriss Hemsvorts un Liams Nīsons nu nekādi nespēj aizstāt Vila Smita un Tomija Lī Džonsa atraktīvo duetu, nelīdz arī formālie feministiskie akcenti – vairākas pamanāmas sieviešu lomas. Režisors Gērijs Grejs ir labs profesionālis, taču filmai ir lemts komerciālas viendienītes liktenis.

 

Godzilla. Briesmoņu karalis

@@@

Režisors Maikls Douertijs. Lomās Kails Čāndlers, Vera Fārmiga u. c

Holivudas daudzmiljonu grāvējos roku iemēģinājušais režisors Maikls Douertijs atgriežas ar filmu, kurā ar holivudisku specefektu vērienu grūst pasaule un ārdās Godzilla. Labākais, ko var pateikt par šo filmu, ir tās saknes: Godzillu nav izgudrojusi Holivuda, šis radījums sakņojas Japānas kultūrā. Atgādināšu, ka Holivuda Godzillu ir ekspluatējusi jau vairākās filmās. Ja esat gatavi Līgo noskaņas aizstāt ar šausminoša milzu reptiļa izdarību un radīto draudu vērošanu, novērtējiet ukraiņu izcelsmes aktrises Veras Fārmigas cienījamo sniegumu šajā darbā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

VIDEO: Grupa Tumsa laiž klajā dziesmu Nemiera kaijas

Grupa Tumsa laiž klajā dziesmu Nemiera kaijas no rudenī gaidāmā studijas albuma, kas tās raibajā vēsturē būs jau septītais. Kompozīcijas autori ir grupas dibinātājs, kopš 1991. gada arī nemainīgs t...

Izdots rakstu krājums Dekoloniālās ekoloģijas

Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs (LCCA) izdod rakstu krājumu Dekoloniālās ekoloģijas, kurā apkopoti mākslinieciski pētījumi par šodien kritiskiem ekoloģijas un sociālpolitisko pārmaiņu jautā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja