Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ditas Rietumas kino izlase: 3. I - 10. I

Kinokritiķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros skatāmās filmas.

Izlaušanās spēle

@@

Režisors Ādams Robitels, lomās Teilors Rasels, Logans Millers, Debora Anna Volla

Audiovizuāls produkts tiem, kuriem dzīvē pietrūkst stresa. Pretējā gadījumā grūti iedomāties motivāciju, lai skatītos šo trilleri ar šausmu atrakcijām, kurā seši svešinieki nonāk slēgtā telpā, lai ļautos izaicinājumu spēlei. Rotaļa izrādās daudz skarbāka, nekā gaidīts. Pārbaudījums seko pārbaudījumam, turklāt anonīmo brutālās spēlītes organizētāju rīcībā ir tādas finansiālas un tehnoloģiskas iespējas, ar kādām operē Holivudas filmas. Šis ir Dienvidāfrikas un ASV kopražojuma darbs, kas tapis bez starptautiski pazīstamu radošo spēku iesaistes.

 

Narkokurjers

@@@@

Režisors Klints Īstvuds. Lomās Klints Īstvuds, Bredlijs Kūpers, Lorenss Fišbērns 

Labākā kino repertuāra dāvana jaunajā gadā! Izcilā aktiera un režisora, amerikāņu klasiķa Klinta Īstvuda atgriešanās pēc neilgas pauzes. Šajā stāstā par vecu vīru Ērlu – šoferi, kurš nejauši nokļūst narkokurjera statusā un gūst atzīstamus sasniegumus, – Īstvudam ir kur izvērsties. Perfekts tēlojums un nevainojams profesionālisms režijas darbā ir tikai daži no iemesliem, kas šo filmu padara īpašu. Labs likumsarga lomā ir Bredlijs Kūpers, kura režisētā filma Zvaigzne ir dzimusi ir viens no 2018. gada spilgtākajiem notikumiem Holivudā.

 

Viss, ko ļauj debesis

@@@@

Režisors Duglass Sērks. Seanss kinoteātrī Splendid Palace 9.I plkst. 19 

Jauns gads, jauns kinolektorija Tas, ko tu nedrīksti nezināt laidiens! Atklāšanas filma – Holivudas režisora Duglasa Sērka melodrāma Viss, ko ļauj debesis (1955), kas pasaules kinovēsturē ierakstīta gan kā izcils melodrāmas žanra paraugs, gan kā filma, kas precīzi iezīmē amerikāņu sabiedrības problēmzonas un cilvēciskās vientulības dimensijas. Tas ir stāsts par pusmūža sievieti un viņas neiespējamo mīlestību. Pirms filmas – lektora (šoreiz – Ditas Rietumas) ievadvārdi. Sešus lektorija pasākumus vienojošā tēma – Ilūzija par ilūziju.

 

Viņas romāna varonis

@@@

Režisors Lorāns Tirārs. Lomās Žans Dižardēns, Melānija Lorāna, Noemija Merlāna u. c.

Izklaidējoša franču kostīmfilma (darbība risinās XIX gs. sākumā) ar lieliskiem aktieriem. Žans Dižardēns ir Oskara laureāts par filmu Mākslinieks, savukārt Melānija Lorāna ir Kventina Tarantīno Bēdīgi slaveno mērgļu zvaigzne. Viņu ironiskā saspēle nodrošina šīs vēsturiskās komēdijas kvalitāti. Tā mudina aizdomāties par tēmu, kā mēs konstruējam savu tēlu. Kapteini Nevilu par kara varoni padara nevis viņa darbi, bet gan jaunas dāmas Elizabetes stāsti – vēstules, ko, Nevilam nezinot, Elizabete raksta viņa vietā savai māsai, Nevila līgavai. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja