Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Ditas Rietumas kino izlase: 7. II - 14. II

Kinokritiķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros skatāmās filmas.

Favorīte

@@@@@

Režisors Jorgs Lantims. Lomās Olīvija Kolmena, Reičela Veisa u. c.

Lielisks, stilīgs, nebanāls darbs, kas nominēts desmit Oskariem. Šī ir kārtējā grieķu režisora Jorga Lantima veiksme. Filmā mirdz angļu aktrises Olīvija Kolmena un Reičela Veisa un amerikāniete Emma Stouna. Īrijas, Lielbritānijas un ASV kopīgi veidotās filmas darbība risinās britu karaļnama galmā XVIII gadsimta sākumā, kad valsti vada podagras un depresijas nomāktā karaliene Anna, kuras uzticības persona ir manipulatīvā lēdija Sāra. Karaļnamā daudz kas mainās pēc attālas Sāras radinieces Ebigeilas ierašanās... Aktrises rāda meistarklasi!

 

Pilnīgi nesaderīgi

@@@

Režisors Nīls Burgers. Lomās Braiens Krenstons, Kevins Hārts, Nikola Kidmena u. c. 

Atcerieties populāro franču komēdiju Neaizskaramie/ Intouchables – lūk, Pilnīgi nesaderīgi ir tās amerikāņu rimeiks. Stāsts par paralizētu multimiljonāru un viņa kopēju, kurš savam darbam šķietami nav ne cilvēciski, ne profesionāli piemērots, ir pārcelts uz Ameriku un papildināts ar lokālām niansēm. Atšķirības ir meklējamas aktieru personībās, viņu tēlojuma manierē. Bagātnieku spēlē Braiens Krenstons, viņa temperamentīgo palīgu afroamerikāni – Kevins Hārts. Otrā plāna loma ir Nikolai Kidmenai. Kopumā – neizteiksmīga franču filmas kopija.

 

Jauno latviešu režisoru filmas

Seansi kinoteātrī Splendid Palace 

Līdzās Jāņa Ābeles debijas spēlfilmai, sadarbībā ar Franciju tapušajam darbam 7 miljardi gadu pirms pasaules gala, nostājas populārās aktrises Elitas Kļaviņas debija dokumentālā kino režijā (viņas diplomdarbs) – Zorjana Horobraja. Iespējams, kādu pārsteigs filmas skarbais reālisms. Tas ir kādas jaunas ģimenes un bērnu māmiņas Zorjanas dzīves vērojums vairāku gadu garumā. Filma loģiski iekļaujas plašākā Latvijas dokumentālā kino kontekstā un tradīcijā. Laba ziņa – sevi ir pieteikuši divi jauni režisori, ar kuriem nāksies rēķināties.

 

Eiropas kino mēnesis

Seansi kinoteātrī KSuns

KSuns, viens no trim Latvijas kinoteātriem, kas darbojas Europa Cinemas tīklā un akcentē Eiropas kino vērtības, februāri ir pozicionējis kā Eiropas kino mēnesi. Šī ir lieliska izdevība noskatīties pērnā gada labākos darbus: skarbo, spēcīgo itāļu režisora Mateo Garrones Dogmenu, izcilo un Latvijā līdz šim tā arī nenovērtēto itāļu režisores Alises Rorvaheres poētisko Laimīgo Lācaru, provokatīvo beļģu Meiteni un poļu Auksto karu, kas pretendē uz trim Oskariem. Tas nav viss – meklējiet repertuārā, atbalstiet Eiropas kino un KSuni

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja