Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Foto: Ar dokumentālās filmas Turpinājums. Pieaugšana pirmizrādi nosvin režisora Ivara Selecka 90. dzimšanas dienu

Ar jaunas režisoru Ivara Selecka un Armanda Zača pilnmetrāžas dokumentālās filmas Turpinājums. Pieaugšana pasaules pirmizrādi 22. septembrī kinoteātrī Splendid Palace tika svinēta Latvijas dokumentālā kino režisora Ivara Selecka 90. gadu jubileja

Pirmizrādē piedalījās dažādu paaudžu Latvijas kinematogrāfisti – kino režisors Varis Brasla, aktrise Olga Dreģe, operators Miks Zvirbulis, Ieva Romanova, Laima Žurgina, Ivara Selecka kolēģi un varoņi no viņa iepriekšējām filmām, Latvijas jaunie dokumentālā kino veidotāji.

2018. gadā režisors Ivars Seleckis pabeidza darbu pie dokumentālās filmas Turpinājums, kas vēstīja par pieciem dažādiem Latvijas bērniem un viņu dzīvi, sākot skolas gaitas. Filmas varoņi bija Zane un Gļebs Rīgā, Anastasija Stoļerovā, Kārlis Kusā, Anete Vecpiebalgā. Pirmā filma Turpinājums, kas tika pirmizrādīta 2018. gadā iezīmēja izejas punktu, sekojot pieciem bērniem, kuri 2015. gadā uzsāka skolas gaitas dažādās Latvijas vietās un iecere bija veidot filmu kā ilgtermiņa vērojumu. Pēc 7 gadiem, kad varoņi tuvojas pamatskolas noslēgumam, autori atgriezās pie viņiem un sekoja viņu pēdējam pamatskolas gadam.

"Mūsu filmas varoņu dzīvo ļoti sarežģītā laikmetā. Veidojot filmu Turpinājums 2018. gadā, man bija iespēja pirmo reizi savā mūžā veidot filmu par bērniem, filmēt viņu pirmo skolas gadu un filmas nobeigumā es izteicu apņemšanos turpināt sekot savu varoņu dzīvēm pēc kāda laika. Ir pagājuši septiņi gadi, viņi ir ne tikai kļuvuši par pusaudžiem, tāpat arī pandēmija, politika un karš ienācis viņu dzīvē vecumā," tā par filmu Turpinājums. Pieaugšana režisors Ivars Seleckis.

Filmas pirmizrādē Latvijas Republikas Kultūras ministre Agnese Lāce pasniedza režisoram Ivaram Seleckim ministrijas atzinības rakstu par mūža ieguldījumu Latvijas dokumentālā kino vēstures veidošanā.

No 22. septembra filmu demonstrē Latvijas kinoteātros. 23. septembrī kino Spledind Palace iespēja noskatīties filmu un piedalīties sarunā ar filmas režisoriem un varoņiem.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja