Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

FOTO: Kinoteātra Splendid Palace 95. sezonas atklāšana ar filmas Fantomass seansu

Vakar, 21. augustā, kinoteātris Splendid Palace vēra durvis saviem skatītājiem, atklājot kinoteātra 95. jubilejas sezonu ar filmas Fantomass seansu, informēja kinoteātra pārstāvji.

Šosezon kinoteātrī pirmizrādes piedzīvos virkne pašmāju pilnmetrāžas un dokumentālo filmu un varēsim novērtēt gan veikumus, kas tapuši programmas Latvijas filmas Latvijas simtgadei ietvaros, gan klātienē baudīt Eiropas izcilākās filmas un kultūras notikumus.

Šogad kino zvaigznes īpaši krāšņi mirdzēs kinofestivālos Baltijas Pērle, Rīgas Starptautiskajā kinofestivālā un nacionālā kino festivālā Lielais Kristaps.

Mūzikas mīļotājiem Splendid Palace 7. decembrī sarūpējis tiešraidi no La Scala opernama sezonas atklāšanas izrādes Džuzepe Verdi Attila, kā arī Džakomo Pučīni operas Bohēma tiešraides ierakstu no Vīnes Valsts operas 2. decembrī, kurā Mimī lomu dziedās izcilā soprāna īpašniece, pasaules opernamu zvaigzne Marina Rebeka.

Īpaši šosezon lutināti tiks jaunieši. Jau ierastajiem un atsaucību guvušajiem skolēnu kinolektorijiem pievienosies jauns projekts – studentu diplomdarbu skate Mākslas augstskolu diplomdarbu “Fest-s 2018!”, kurš norisināsies jau septembra sākumā. Iniciatīva, kurai atsaukušās visas nozīmīgākās Latvijas augstskolas, strādājošas ar audiovizuālu saturu, noritēs kā nonstop kino vakari, kuru laikā būs iespēja iepazīties ar šī gada talantīgāko studentu bakalaura un maģistra darbiem.

Netiks piemirsti arī seniori, un šosezon turpināsies iemīļotie Senioru seansi, kuros uz kino aicināti gados vecākie kino cienītāji, lai senioriem ērtā laikā un par īpaši izdevīgu cenu dotu iespēju noskatīties kādu no labākajām repertuāra filmām. Pirmais senioru seanss notiks jau 28. augustā, un tajā tiks demonstrēta filma Neuztraucies, tālu viņš netiks.

Sezonas kulminācija būs kinoteātra dzimšanas dienas svinības decembrī, kuras atzīmēs ar unikālu kino un klaviermūzikas notikumu – mēmā kino klasikas, Čārlija Čaplina filmas Cirks, seansu, kuram Latvijas izcilākais pianists Vestards Šimkus radījis muzikālo pavadījumu. Oriģinālmūziku, papildinātu ar improvizācijas elementiem, seansa laikā izpildīs pats Šimkus.

Arī regulārā kino repertuāra izvēlē Splendid Palace saglabās nemainīgi augstus standartus, demonstrējot visaugstvērtīgāko kino repertuāru un dažādu festivālu favorītus. Jau no šodienas kinoteātrī iespējams noskatīties Berlīnes kinofestivāla konkursa programmas filmu Neuztraucies, tālu viņš netiks, ko režisējis zelta palmas zaru ieguvušais režisors Gass van Sants. Tāpat no šodienas skatāma Berlīnes kinofestivāla galvenajā programmā demonstrētā satīriskā komēdija Cūka. Latviešu kino cienītāji no šodienas var novērtēt režisores Antras Cilinskas dokumentālo filmu Iemesti pasaulē.

Biļetes uz repertuāra filmām, kā arī īpašajiem notikumiem ir iespējams iegādāties www.splendidpalace.lv vai kinoteātra kasē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

VIDEO: Grupa Tumsa laiž klajā dziesmu Nemiera kaijas

Grupa Tumsa laiž klajā dziesmu Nemiera kaijas no rudenī gaidāmā studijas albuma, kas tās raibajā vēsturē būs jau septītais. Kompozīcijas autori ir grupas dibinātājs, kopš 1991. gada arī nemainīgs t...

Izdots rakstu krājums Dekoloniālās ekoloģijas

Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs (LCCA) izdod rakstu krājumu Dekoloniālās ekoloģijas, kurā apkopoti mākslinieciski pētījumi par šodien kritiskiem ekoloģijas un sociālpolitisko pārmaiņu jautā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja