Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Franču filmas atnāk pašas. Sākas ikgadējais tiešsaistes festivāls MyFrenchFilmFestival

No 19. janvāra līdz 19. februārim virtuālajā vidē notiks skatītāju iecienītais franču kino festivāls MyFrenchFilmFestival – filmas varēs skatīties jebkurā ierīcē visā pasaulē

Festivālu MyFrenchFilmFestival jau četrpadsmito reizi rīko organizācija Unifrance, kas kopš 1949. gada ir atbildīga par Francijas kino un televīzijas filmu popularizēšanu pasaulē. Tas ir pirmais un vērienīgākais tiešsaistes festivāls, kas pilnībā veltīts filmām franču valodā.

Festivāla dibināšanas brīdī šī bija novatoriska Unifrance un tās partneru iniciatīva, kas šajos gados ir kļuvusi par stabilu un efektīvu platformu filmu izplatīšanai digitālajā vidē. Svarīgi, ka šis rīks ir skatītājiem pazīstams un ērts lietošanā – saturam var pieslēgties gan festivāla mājaslapā, gan citās platformās (šogad to ir vairāk nekā astoņdesmit visā pasaulē – tas ir rekords projekta vēsturē). Mērķis ir padarīt franču audiovizuālo produkciju viegli pieejamu, lai kur jūs arī atrastos, bet īpaši tur, kur ir ierobežota piekļuve kinoteātriem un kur netiek pietiekami plaši pārstāvētas franču filmas.

"Kopš 2010. gada MyFrenchFilmFestival ir pārkāpis robežas, lai skatītājiem visā pasaulē piedāvātu daudzveidīgu franču filmu klāstu. Festivāls, kurā tiek demonstrēti darbi no Francijas un citām valstīm, kurās tiek lietota franču valoda, dod iespēju jaunām kinematogrāfistu un mākslinieku paaudzēm parādīt savu meistarību visā pasaulē. Festivāla panākumus nodrošina tā lielā un uzticīgā auditorija: šajos gados kopējais skatījumu skaits ir bijis vairāk nekā 92 miljoni," saka Unifrance ģenerāldirektore Daniela Elstnere.

2013. gada tiešsaistes festivāla piedāvātās filmas 200 valstīs tika skatītas 14 miljonu reižu. "Festivāla starptautiskā atzinība lika mums izvēlēties MyFrenchFilmFestival par savu jauno programmas veidošanas ambīciju pīlāru. Paplašinot tiešsaistes platformās piedāvātā satura klāstu, ceram sasniegt auditoriju, lai nepārtraukti apmierinātu tās vēlmes atklāt arvien jaunas franču filmas un audiovizuālās programmas ne tikai festivāla laikā, bet arī visu gadu," piebilst Daniela Elstnere.

Šogad programmā ir iekļautas 26 dažādu žanru un formu filmas (desmit pilnmetrāžas darbu un sešpadsmit īsfilmu), kas sagrupētas astoņos tematiskajos blokos. Tām ir nodrošināti subtitri vienpadsmit valodās – franču, vācu, angļu, spāņu, itāļu, portugāļu, ukraiņu, arābu, japāņu, mandarīnu un krievu valodā. Filmas var skatīties datorā, viedtālrunī, televizorā un planšetdatorā jebkur pasaulē, taču dažiem darbiem tiek piemērota reģionālā ģeogrāfiskā bloķēšana. Piemēram, mūsu reģionā diemžēl nav pieejams režisores Anjēzes Vardas veidotais aktrises un dziedātājas Džeinas Birkinas kinoportrets Jane B. par Agnès V. (1988), kas balansē starp dokumentālo filmu un drāmu.

Īsfilmas visā pasaulē var baudīt bez maksas. Nedaudz skumja ziņa Latvijas publikai – šoreiz par pilnmetrāžas filmu skatīšanos būs jāmaksā (1,99 eiro par vienu filmu, 7,99 eiro par pilnu abonementu). Iepriekšējos gados visas festivāla filmas Latvijā bija pieejamas par baltu velti. Daudzviet pasaulē pilnmetrāžas filmas arī šogad būs skatāmas par brīvu – Latīņamerikas valstīs, kurās runā spāņu valodā, Āfrikā, Tuvajos Austrumos, Ukrainā, Lietuvā, Igaunijā, Krievijā, NVS valstīs un Dienvidaustrumāzijā.

Festivāla konkursa programmā piedalās deviņas pilnmetrāžas filmas un deviņas īsfilmas. Labāko pilnmetrāžas filmu noteiks starptautiskā profesionāļu žūrija (balva – 15 000 eiro – tiks vienlīdzīgi sadalīta starp režisoru, producentu un izplatītāju) un starptautiskā preses žūrija. Labāko īsfilmu pirmo reizi festivāla vēsturē apbalvos digitālā satura autoru žūrija. Par saviem favorītiem abās konkursa programmās varēs balsot arī skatītāji. Visi uzvarētāji kļūs zināmi 20. februārī, dienu pēc festivāla noslēguma.

Informācija: myfrenchfilmfestival.com

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja