Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Kinoteātros demonstrēs Annas Fonteinas vēsturisko drāmu Nevainīgās

No 3. marta uz kinoteātru Kino Bize, Splendid Palace un K.Suns ekrāniem nonāks franču kino autores Annas Fonteinas (Anne Fontaine) jaunākā filma Nevainīgās (Les Innocentes, 2016), kas izgaismo vēsturiskus notikumus sieviešu klosterī netālu no Varšavas īsi pēc Otrā pasaules kara, informēja Kino Bize direktors Māris Prombergs.

Intriģējošo un ticības krīzi preparējošo filmu kino kritiķi ir nodēvējuši par vienu no labākajām Fonteinas filmām.

Filmas pamatā ir patiesi notikumi un ārstes un misionāres Madeleinas Pauliakas pieredze Polijā pēc Otrā pasaules kara. Pauliakas māsas dēls Filips Majniāls vēlējies izstāstīt par tantes piedzīvoto sieviešu klosterī un uzrunājis režisori Fonteinu, kas rezultējies abu sadarbībā un scenārija izveidē. “Šajā skaudrajā stāstā mani visvairāk ieinteresēja mēģinājums notvert, cik trausla ir ticība. Mēs nereti uzskatām, ka ticība ir saistviela mūsu dzīvē,” stāsta Fonteina. Režisores jaunākais kinodarbs pēta cilvēka vēlmi saglabāt sevi pašos necilvēcīgākajos apstākļos.

Drāmas Nevainīgās centrā ir Matilde, jauna franču ārste no Sarkanā Krusta, kura pāris mēnešus pēc Otrā pasaules kara strādā Varšavā. Drīz vien viņa sastop mūķeni, kas izmisīgi lūdz viņas palīdzību. Matilde nolemj doties uz benediktīniešu klosteri, kur atklāj Sarkanās armijas vardarbīgās atbrīvošanas misijas sekas – vairākas sievietes ir stāvoklī. Baidoties no nosodījuma un kauna apziņas, kas sievietes piemeklētu atjaunotajā padomju varas telpā, klosteris meklē absolūtu izolāciju un grēku noklusēšanas iespējas. Matilde, būdama agnostiķe, kļūst par sieviešu vienīgo cerību. Ne tikai klostera iemītnieču, bet arī Matildes uzskati par ticību tiek satricināti.

Filma Nevainīgās pirmizrādīta Sandensas kinofestivālā un saņēmusi četras Francijas kino balvas Cēzars nominācijas, tostarp kā labākā filma. 

Lomās: Lū de Lāža, Agata Kuleša, Agata Buzeka, Joanna Kuliga, Vinsents Makaigns u.c.

Aktrise, scenāriste un režisore Fonteina uzņēmusi plašākai auditorijai zināma ar filmām Natālija (2003), Koko pirms Šaneles (2009) un  Divas mātes (2013).

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Dzīva kinovēsture. Ivaram Seleckim - 90

Unikāls brīdis Latvijas valsts vēsturē – esam laikabiedri dokumentālā kino klasiķa Ivara Selecka jubilejai, kuru meistars sagaida aktīva darba noskaņās, ar jaunu filmu un daudziem citiem jubilejas pa...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja