Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Latvijas animāciju prezentēs Francijā

No 15. septembra līdz 18. septembrim Francijas pilsētā Tulūzā notiks starptautisks animācijas filmu kopproducentu un izplatītāju forums Cartoon Forum, uz kuru dodas Latvijas animācijas studija Atom Art, lai strādātu ar saviem projektiem un prezentētu arī Latvijas animāciju kopumā, informēja Nacionālā kino centra pārstāve Kristīne Matīsa.

Cartoon Forum ir viena no sadaļām starptautiskajā animācijas veidotāju sadarbības platformā Cartoon. Kopš 1990. gada Cartoon Forum piedāvā plašas iespējas animācijas TV seriālu un TV filmu veidotājiem, ar tā palīdzību pa šiem gadiem finansiālos partnerus atradušas 594 animācijas filmiņas ar kopējo budžetu apmēram 2 miljardu eiro apmērā. 2015. gadā Cartoon Forum norises trīs dienās filmu producenti satiks apmēram 850 potenciālos investorus no 30 pasaules valstīm.

Cartoon Forum ietvaros 15. septembrī notiks īpaša prezentācija, kuru kopīgiem spēkiem organizē Vācijas, Polijas, Igaunijas, Lietuvas un Latvijas MEDIA Desk biroji, lai veicinātu Baltijas valstu un Polijas animācijas profesionāļu starptautiskās sadarbības iespējas. Latvijas animāciju pasaulei prezentēs studijas Atom Art filmu producente Sabīne Andersone. Sagatavots īss pārskats par Latvijas animācijas vēstures būtiskākajiem punktiem, šībrīža situāciju, aktīvi strādājošajām studijām un to pieredzi starptautiskā sadarbībā un festivālu apritē. Prezentācijā iekļauta arī informācija par Latvijā pieejamo līdzfinansējumu ārvalstu projektiem un nodokļu atlaidēm Latvijā veiktiem filmu veidošanas darbiem.

Studija Atom Art iekļuvusi Cartoon apritē, prezentējot režisora Edmunda Jansona darbus - animācijas īsfilmu ciklu par Lupatiņiem un TV formāta (26 min) animācijas filmu Bize un Neguļa, kas saņēmusi arī Latvijas valsts finansiālo atbalstu Nacionālā kino centra konkursā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja