Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Paolo Sorrentīno seriāls Jaunais pāvēsts piedzīvos pirmizrādi Venēcijas filmu festivālā

Itāļu režisora Paolo Sorrentīno ilgi gaidītā televīzijas seriāla Jaunais pāvests/The Young Pope pirmās divas epizodes ar Džuda Lovu konservatīva, smēķējoša amerikāņu pāvesta Pija XIII lomā tiks rādītas septembrī gaidāmajā Venēcijas filmu festivālā, ziņo izdevums Variety.

Televīzijas tīklu Sky, HBO un Canal Plus kopdarbu paredzēts rādīt oktobrī kanālā Sky Atlantic piecās Eiropas valstīs, kurās šie tīkli darbojas. Jaunais pāvests būs skatāms Itālijā, Lielbritāniijā, Vācijā, Īrijā un Austrijā. Savukārt Francijā seriālu rādīs kanālā Canal Plus.

Seriālā, kura režisors pirms trim gadiem ieguva Oskaru par labāko ārzemju filmu Dižais skaistums/The Great Beauty, mūķenes tēlā iejutusies arī Diāna Kītone. Tā būs viņas atgriešanās televīzijas seriālos. Aktieru komanda ir internacionāla. Džeimss Kromvels Jaunajā pāvestā atveidos kardinālu Maiklu Spenseru, Silvio Orlando spēlēs kardinālu Voiello, valsts sekretāru, Skots Šeferds tēlos kardinālu Dusoljēru no Dienvidamerikas, Sesila de Frānsa būs Vatikāna mārketinga speciāliste Sofija, savukārt Ludvīne Sanjēra atveidos Šveices sarga sievu Esteri.

Pirmās divas sērijas Venēcijā tiks rādītas 3. septembrī Lido Sala Grande kinoteātrī. Lai gan Sorentīno varētu saukt par regulāro viesi Kannās, kur notika divas viņa filmu Dievišķais/Il Divo un Dižais skaistums pirmizrādes, režisora pirmā filma One Man Up piedzīvoja pirmizrādi tieši Lido kinoteātrī 2001. gadā. "Man ir liels gods atgriezties Venēcijā. Šeit biju ar savu pirmo filmu, un tagad atgriežos ar savu pirmo televīzijas seriālu," stāsta Sorentīno. "Tā kā neticu sakritībām, tiecos domāt, ka gluži tāpat kā toreiz festivāls izaicina izvēlēties. Pirms piecpadsmit gadiem, tas notika, izvēloties jauna režisora pirmo filmu, bet šogad – apstiprinot atvērtību pret televīzijas žanru."

"Lenijs Belardo jeb Pijs XIII ir pirmais amerikāņu pāvests vēsturē. Viņš ir jauns un šarmants, un viņa ievēlešana var šķist kā efektīvs Kardinālu kolēģijas mediju stratēģijas rezultāts. Taču viss var būt mānīgi, īpaši vietā, kas izvēlēta kā Dieva gaismas apspīdētais Vatikāns. Pijs XIII ir mistiska un pretrunīga persona – gudrs un naivs, vecmodīgs un moderns, pārdomu pilns un apņēmīgs, ironisks, pedantisks, nežēlīgs, bet jūtīgs. Viņš mēģinās atrast izeju no vientulības un atrast Dievu cilvēcei un sev pašam," tā par savu seriālu stāsta Paolo Sorentīno.

Venēcijas festivāla mākslinieciskais vadītājs Alberto Barbera nodēvējis Sorentīno par "režisoru, kurš atļaujas riskēt, ķeroties klāt televīzijas seriālu veidošanai – ekspresīvai nišai, kurā daudzi ārvalstu režisori jau iemēģinajuši roku". Fakts, ka producenti rādīs Jauno pāvestu Venēcijas filmu festivālā pirms televīzijas, skaidri norāda, ka viņu rokās ir jaunais hits. Itāļu Lido kritiķi ir ļoti dzēlīgi.

Iepriekš festivālā demonstrēts arī Toda Heina režisētais HBO seriāls Mildreda Pīrsa/Mildred Pierce.

73. Venēcijas filmu festivāls norisināsies no 31. līdz 10. septembrim. Filmu saraksts tiks paziņots 28. jūlijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja