Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Pirmizrādi piedzīvo pašmāju romantiskā komēdija Gandrīz vecpuisis

Kinoteātrī Forum Cinemas 13. februāra vakarā pirmizrādīta režisora Riharda Romuša filma Gandrīz vecpuisis. Romantiskā komēdija no šodienas skatāma kinoteātros visā Latvijā.

Filma Gandrīz vecpuisis piesaka jaunus vārdus Latvijas kino: gan kadrā, gan aizkadrā strādājuši jauni un entuziastiski kino veidotāji un aktieri, kā arī pieredzējušais Jānis Jarāns.

Gandrīz vecpuisis ir jaunā režisora Riharda Romuša debijas pilnmetrāžas spēlfilma. Filma vēsta par Mareku, priekpilnu, bet pakļāvīgu jaunieti, kura dzīve strauji uzņem apgriezienus, kad viņa līgava atceļ kāzas. Jaunais vīrietis nepadodas, un kopā ar savu draugu Koļu un nejauši satikto Tīnu dodas neprātīgu situāciju pilnā ceļojumā, lai atgūtu savu līgavu.

Jauneklīga, dzīva un nepiespiesta gaisotne valdīja ne tikai pirmizrādē, bet arī visā filmas tapšanas laikā. Kā stāsta aktieris Dante Pecolli, katrs projekta dalībnieks strādāja ar lielu degsmi, kas veidoja īpaši saliedētu atmosfēru:

“Sadarboties ar Gandrīz vecpuisis komandu bija neaizmirstama pieredze par kuru esmu bezgala patiecīgs režisoram Rihardam Romušam. Neskatoties uz to, ka mums nebija budžeta un valsts atbalsta, ar savu jaudu nospēlējām, uzfilmējām, pabeidzām un izplatījām šo filmu visos Latvijas kinoteātros un ne tikai…,” stāsta Dante.

Jaunais aktieris Rūdolfs Kozlovskis papildina: “Uz filmēšanas laukumu braucu kā viesos pie ļoti senas draugu kompānijas, kura savstarpēji attiecas pret citiem bez aizspriedumiem un nicinājuma.”

Labo atmosfēru darba procesā izceļ arī aktieris Jānis Jarāns: “Strādāt ar Kino Parka kolektīvu bija kā atrasties Lunaparka atrakcijās: nezini, kas Tevi sagaida nākamajā līkumā - epizodē! Filmēšanas laukumā vienmēr valdīja sirsnība un izpalīdzība. Radošs jaunības-jautrības gars un nekādas rutīnas! Kā saka pie mums kriminālpolicijā: “Turies pie jaunajiem un pats arī sirdī jutīsies jauns! Lai mums visiem veicas,” komentē Jarāns.

Filmā uzmirdz jaunā aktrise Monta Kārkliņa. Viņai režisors Romušs pirmais uzticējis lielu kinolomu: “Strādāt tik lielā projektā bija ļoti interesanti, visu veicām ar lielu entuziasmu un degsmi. Jāsecina, ka ar lielu darba sparu un ticību sevī viss kļūst iespējams!”.

Arī jaunā aktrise Krista Hotuļeva novērtē savu pirmo pieredzi kino: “Esmu patiešām pateicīga par doto iespēju būt daļai no komandas. Godīgi sakot, šķita, ka pirmizrāde būs kādā dzīvoklī, labākajā gadījumā - ar projektoru uz sienas. Taču te nu mēs esam - Forum Cinemas! Tas ir prātam neaptverami,” prieku neslēpj Krista.

“Stāsta centrā ir mīlestība, kas balstās vēlmē izprast vienam otru, komunikācijā, degsmē par attiecībām un to uzturēšanu. Uzticība, situācijas risināšana un traks piedzīvojums ir tas, kas raksturo šo filmu. Dažreiz ir jāriskē ar visu, lai panāktu to, ko vēlies,” stāsta Rihards Romušs.

Filma Gandrīz vecpuisis tapusi bez valsts finansējuma par pašu un studijas līdzekļiem. Filmas veidotāji tādējādi nodrošinājuši radošo brīvību, aizrautīgi un svaigi veidojot stāstu, kas aktuāls pašiem un cilvēkiem apkārt. Jaundarbu caurstrāvo veidotāju enerģija, entuziasms un humora izjūta.

Filmas izplatītājs Latvijā ir SIA Baltic Content Media. Filma 14. februārī nonāks uz kinoekrāniem visā Latvijā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja