Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Alise ar zvēriņiem tuvojas

Aizvien vairāk vizuālās informācijas parādās internetā no talantīgā kinorežisora Tima Bērtona "sapņu projekta" – režisors sparīgi ķēries pie ģeniālā fantasta Luisa Kerola slavenās grāmatas Alise Brīnumzemē/Alice in Wonderland ekranizācijas montāžas (filmēšana, kuras norise tika turēta īpašā slepenībā, tika pabeigta jau februārī), un tās versijai gatavā filmā pirmizrādes datums un vieta jau zināma – Londona, 2010. gada 12. marts.

Jau pāris nedēļas kinomānu virtuālajā telpā cirkulē pirmās fotogrāfijas no filmas, bet šodien britu kinožurnāls Empire atklājis foto no kostīmu un grimu provēm.

Šis dīvainais stāsts par meitenīti Alisi, viņas ceļojumu Aizspogulijā, runājošo trusi un daudziem citiem "filosofiskiem brīnumiem" ierosinājis dažādu sfēru māksliniekus – teātra un kino režisorus, mūziķus, nesen pat skandalozais rokeris Merilins Mensons paziņoja, ka sacerēs operu par Alisi.

Bērtona variants, protams, tiek veidots režisoram ierastajā stilā – bezkompromisa izspīlēta datorģenerēta vizualitāte, ultra košas, dedzinošas krāsās (lai atceramies viņa filmu Čārlijs un šokolādes fabrika), stipri izmainītām cilvēku un dzīvnieku proporcijām (Edvards Šķērrocis, Lielā zivs), dekadentisks melnais humors (prātā uzreiz nāk Jātnieks bez galvas, Dēmoniskais Flītstrītas bārddzinis Svīnijs Tods un leļļu filma Līgava-līķītis).

Bērtons ir arī ieviesis būtiskas korekcijas Kerola stāsta sižetā: viņa Alisei būs jau septiņpadsmit gadu, par savām "bērnības traumām" – pāris vizītēm Aizspogulijā un Brīnumzemē – skuķis jau piemirsis, un kā jau pieaugušai meitenei klājas, viņa gatavojas savai pirmajai ballei, kurā, pēc neapstiprinātas informācijas, noslēpumainais "kāds" gatavojas Alisei piedāvāt savu roku un sirdi. Jauniete manāmi uztraukusies, taču izeju no stresa Alisei piedāvā, protams, sens Alises draugs - Baltais Trusis, kurš arī dodas līdzi viņai uz neprātīgo brīnumu valstību pie sen piemirstajiem vecajiem paziņām. Bērtons sola, ka filma, ko jau tagad kinopresē dēvē par "2010. gada gaidītāko projektu" būšot īsta gotiska pasaka – skaista, tomēr baisa.

Alises lomā pirmajā spēlfilmā debitē austrāliete Mia Vasikovska (viņai gan ir TV seriālu pieredze), Baltais trusis – Martins Šīns, Anna Hateveja būs Baltā karaliene, bet Helena Bonema Kārtere - Sarkanā karaliene, britu aktieris un rakstnieks Stīvens Frajs iejutīsies Češīras kaķa ādā, ekrāna veterāns Kristofers Lī – Rifkarīlis, viens pats Mets Lūkass tēlos abus apaļos kā bumba dvīņus, Timotijs Spols – asinssuns, bet Džonijs Deps – Trakais Cepurnieks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja