Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +11 °C
Viegls lietus
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Andra Gaujas filma Izlaiduma gads tiks izrādīta vairākos starptautiskos kinofestivālos

Režisora Andra Gaujas jaunā filma Izlaiduma gads jau pirms rudenī gaidāmās Latvijas pirmizrādes uzreiz piedalīsies trīs starptautiskos kinofestivālos, informēja filmas producente Guna Stahovska. Pirms šie festivāli izsludinās savas oficiālās programmas, informācija par tiem pagaidām tiek turēta slepenībā. Izlaiduma gada veidotāji norāda, ka pasaules pirmizrāde paredzēta vasaras beigās vienā no prestižajiem A klases festivāliem.

Režisora jaunā filma Izlaiduma gads (starptautiskais nosaukums The Lesson) ir Gaujas debija aktierkino jomā. Filmā galveno lomu atveido Inga Alsiņa-Lasmane, un tajā līdzās profesionāliem aktieriem piedalās daudzi jaunieši bez iepriekšējas pieredzes kino. Filma ir stāsts par jaunu skolotāju, kas, cenzdamās nodibināt draudzību ar savu audzināmo klasi, iekļūst sarežģītu personisku attiecību mezglā.

Andris Gauja un filmas operators Aleksandrs Grebņevs, filmējot Izlaiduma gadu, ir likuši lietā savu dokumentālistu pieredzi, liekot aktieriem daudz improvizēt un filmēties negaidītās situācijās. Abi guvuši plašu ievērību pasaulē ar savu iepriekšējo darbu - dokumentālo filmu Ģimenes lietas, kas uzvarēja ASV lielākajā dokumentālo filmu festivālā Silverdocs, kā arī piedalījās vairāk nekā 25 starptautiskos kinofestivālos visā pasaulē.

Filma Izlaiduma gads ir uzņemta Latvijā, Francijā un Krievijā. Tajā lomas atveido arī Gatis Gāga, Liena Šmukste, Marina Janaus, slavenais Krievijas aktieris Andrejs Smoļakovs, kā arī daudzi neprofesionāli aktieri, kas iejutās audzināmo skolnieku lomās. Filma ir Latvijas un Krievijas koppražojums, kur Latviju pārstāv studija Riverbed (producents Andris Gauja) sadarbībā ar Mojo Raiser Production (producente Guna Stahovska), bet Krievijas pusē darbojas studija Horosho Production (producente Natālija Ivanova). Filmas māksliniece ir Ilze Kauliņa, montāžas režisors Tambets Tasuja (Igaunija), tērpu māksliniece Elīna Bērtule, skaņas režisors Jevgēnijs Kobzevs. Filmas attēla un skaņas pēcapstrāde veikta Mombajā, Indijā - studijās Prasad Film Labs (kolorists Džejadevs Tiruveaipatu) un FutureWorks (skaņas miksētājs Džastins Džouss).

Izlaiduma gada Latvijas pirmizrāde plānota oktobrī Kino Citadele. Filma tiks plaši izrādīta kinoteātros visā Latvijā.

Vairāk informācijas šeit:

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja