Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Brunču mednieks

Viņa 15 centimetri vīrišķības, kas vienmēr kaujas gatavībā

Godīgs bizness: viņai pieder šķietami bezgalīga kredītkarte, vairāki auto pēc garastāvokļa, ērts elitārs bungalo Holivudas pakalnos, viņam - vitāli nepieciešamie 15 centimetri vīrišķības, kas vienmēr kaujas gatavībā, labi kopts sportisks rumpis un ciniski piemīlīgs purniņš (dvēseli, intelektu un citas nevajadzīgas ekstras nepiedāvāt). Viņa, labi saglabājusies būtne tālu pēc 30, viņš - naivs jauneklīga paskata žigolo, kurš ieradies iekarot Losandželosu/Holivudu. Holivudu kārtējās bagātās dāmas - četrdesmitgadīgas advokātes (Anna Heča) - veidolā viņš vai, precīzāk, viņa ķermenis arī iekaro, lai gan viņa dvēsele kādā lētā bistro uzķeras uz sirdsāķīša Heteres (Margarita Levjeva, dzimusi Sanktpēterburgā), kura Nikijam šķiet jaukākā bufetniece pasaulē, taču reālajā dzīvē - īsta profesionāla haizivs, bagātu vīriešu medniece. Vienvārdsakot, Nikijs līdz ausīm iemīlas paša kopijā, tikai sieviešu variantā. Rupji runājot, šis ir divu prostitūtu mīlas stāsts, un, tāpat kā Šekspīram nepaveicās ar Romeo un Džuljetu, arī šim mīlas stāstam nebūs laimīgu beigu.

Kačera atklāsmes

Pirmajā acumirklī var likties, ka filmas Brunču mednieks zvaigznis Eštons Kačers ekranizējis personīgo biogrāfiju - pirms 11 gadiem topošais aktieris pameta universitāti Aiovā, ieradās Losandželosā bez graša kabatā un, ņemot vērā smuko "interfeisu", cerēja izsisties kā fotomodelis. Modeļa karjera viņam, citstarp, bija laba, taču vilināja īstā Holivuda. Pēc kaudzes Teen Awards par lomām muļķīgās komēdijās un "jaunais daudzsološais aktieris" titula pavalkāšanas, pēc superveiksmīgi vadītā TV šova Piečakarēts!/Punk"d!, kuru Kačers izdomāja un producēja, visnotaļ simpātiskajam Eštonam tomēr totāli neveicās inkorporēties "nopietno aktieru" līgā. Kaut gan ne reizi vien viņš spēlēja dramatiski piesātinātas lomas (The Butterfly Effect, Bobby, The Guardian), tomēr labākie kumosi aizgāja secen - Pērlhārborā paredzēto lomu pēdējā mirklī dabūja Džošs Hārtnets, Betmenā Kačers provēs palika otrais aiz Kristjena Beila... Līdz brīdim, kad 31 gadu vecais puisis satika Brūsa Vilisa ekssievu Demiju Mūru (47). Tālāk, kā (ļauni) smejies, sākas filmas cienīgs sižets.

Bet joks tāds, ka Kačers patiešām ir ļoti veiksmīgs televīzijas projektu producents, no sirds mīl Demiju un viņas bērnus - tā ka nekādu slavu un materiālos bonusus no laulības sportiski zēniskais "pleibojs" nav pat cerējis dabūt. Varbūt tieši tādēļ viņam - kā Brunču mednieka/Spread producentam - bija drosme un, jāatzīst, laba gaume uzaicināt britu neatkarīgo režisoru Deividu Makenziju "satriekt pīšļos" divas Holivudā tik iecienītas žanra klišejas - stereotipus par romantisko komēdiju un "filmu ar spēcīgu morāli". Makenzijs sinefilu aprindās pazīstams ar drūmām sociālām drāmām, tiesa gan, ar ļoti provokatīvu seksuālo saturu. 2003.gadā tapusī filma Jaunais Ādams/Young Adam ir stāsts par traģisku trio - laulības pārkāpēju pāri uz baržas, kas vīra - Pītera Mulena - klātbūtnē nemitīgi drāžas, turklāt Ādams - Jūens Makgregors - ir slepkava, bet sievu tēlo Tilda Svintone. Savukārt svaigākā Makenzija filma Halems Fo/Hallam Foe (2007) vēsta par proletāriski bezcerīgā vidē agri aprepējušu pusaugu puišeli - izcils lomā ir Džeimijs Bells -, kurš nododas neķītriem lūriķa priekiem un terorizē savus novērojumu objektus, līdz šīs izklaides noved pie traģēdijas.

Kas slēpjas burciņā

Tādēļ pats interesantākais filmā - kā Makenzijs (viņš arī scenārija līdzautors) apgūst glamūro Holivudu un tās tikumus. Brunču mednieks tiešām aizsākas kā tipiska komēdija par klīrīgu jaunekli, kurš ērtas dzīves labad ir gatavs uz visu. Taču prostitūtam Nikijam ar visu cinisko aprēķinu un prasmi spēlēt pēc eskortservisa noteikumiem izdodas saglabāt kaut kādu pilnīgi mistisku šķīstību. Domāju, tieši še meklējama filmas dramatisma atslēga - Makenzijam kopā ar Kačeru izdevies nodemonstrēt diezgan izplatītu jaunās paaudzes tipāžu - vīrieti, kuram šķietami nav nekādu morālo aizspriedumu bremžu (proti, viņš gatavs gulēt ar jebkuru, kas labi maksā), taču samulst kā zīdainis, tiklīdz viņa mazattīstītajā apziņā ielaužas personīgās jūtas. Apmēram tā - mans ķermenis atsevišķi, bet gars - tas ir neaizskarams. To, ar ko šādas personības dubultošanās mēdz beigties, Makenzijs nodemonstrē filmas efektīgajā izskaņā. Nikija atdzimšanu neraksturo fakts, ka šis simpātiskais lohs pats sāk pelnīt un kļūst par prastu pizzaboy. Viņa atdzimšanas būtība slēpjas puiša jaunajā sirsnīgās mīlas objektā, kas atrodas burciņā uz galda.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja