Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Būs pirmizrāde dokumentālajai filmai “Vecmāmiņu koris”

17.aprīlī kinoteātra “Rīga” Mazajā zālē pirmizrādi piedzīvos Ilzes Ramānes dokumentālā filma “Vecmāmiņu koris”, informēja kinoteātra pārstāve Olga Savina. “Katru otrdienu Maiga (89), Ilga (77) un Tones kundze (90) dodas uz kādas Rīgas priekšpilsētas kultūras namu, lai kopā ar četrdesmit citām kundzēm piedalītos senioru kora mēģinājumā.

Aiz mēģinājumu zāles durvīm sākas viņu pasaule - pasaule, kurā zied rozes un nesāp sirds, kur kopābūšanas priekā skan mūzika, smiekli un čalas, ko ik pa laikam pārtrauc diriģentes spalgā svilpe un sparīgais žests,” filmas sižetu atklāja O.Savina. “Vecmāmiņu koris” ir I.Ramānes pirmā pilnmetrāžas dokumentālā filma, tā tapusi trīs gadu laikā. Tā ir jaunas režisores mēģinājums saprast to, ko ikvienam agrāk vai vēlāk nāksies piedzīvot: kā tas ir – būt “dzīves nogalē”, un galvenais – kā pret šo nepielūdzamo faktu attiekties ar tādu cieņu un humora izjūtu, kā to spēj filmas varones. Daudzas no koristēm ir vientuļas, daudzām ir pavisam nelieli ienākumi, lielākajai daļai – veselības problēmas, tomēr par spīti tam viņas reizi nedēļā mēro ceļu uz kora mēģinājumiem, uzstājas koncertos un pat negrasās padoties vecuma nogurumam un īgnumam, pastāstīja O.Savina.Filmas ideja, režija un kamera – Ilze Ramāne, montāžas režija – Gunta Ikere, skaņu režija – Egons Kronbergs, producenti - Valdis Ābols un Lukas Trimonis. Filma tapusi Vides Filmu Studijā radošā sadarbībā ar lietuviešu “Studio Nominum”.

Filmu finansiāli atbalstījuši – Nacionālais Kino centrs, Valsts Kultūrkapitāla fonds, Latvijas Televīzija, Rīgas Dome, SIA AKA3.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

SEANSI

17. un 18.04. seanss 15:30

19. un 21.04. seanss 18:30

20. un 22.04. seanss 17:00

Ieeja: 2.00 Ls

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja