Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Dailes teātrī atvērs grāmatu Izslāpums. Olga Dreģe

Kā dāvanu aktrises Olga Dreģes jubilejā, kas tiek svinēta 1.martā, apgāds _Zvaigzne ABC _laiž klajā teātra zinātnieces un aktrises draudzenes Irēnas Lagzdiņas sarakstīto grāmatu Izslāpums. Olga Dreģe.

Dailes teātrī grāmata Izslāpums. Olga Dreģe svinīgi tiks atvērta svētdien, 3.martā, plkst.16 Mazās zāles foajē.

Šķiet neticami, ka tautā tik iemīļotajai un populārajai Dailes teātra aktrisei Olgai Dreģei līdz šim nav veltīta neviena grāmata. Nu šis trūkums ir labots. Grāmatā Izslāpums. Olga Dreģe lasāma daudzpusīga, iejūtīga un smalka Olgas Dreģes tēloto lomu analīze, pārskatīts viņas pašaizliedzīgais darbs teātrī un vēlme piedalīties visas valsts dzīves uzlabošanā, atainota stiprā un darbīgā dzimta, no kuras cēlusies aktrise, kā arī publicētas kolēģu, tuvinieku un draugu atmiņas.

"1959.gadā abas reizē tika uzņemtas Dailes teātra studijā," par autores un Olgas Dreģes ciešo sadarbību grāmatas ievadvārdos raksta kinorežisors Jānis Streičs. "Kopā pārdzīvoja pielūgsmes bijību pret Smiļģi, Lilitu Bērziņu, Hariju Liepiņu un ikvienu no Dailes saimes, jo katrs no viņiem bija dzīva leģenda. Kopā izcieta pirmo soļu nevarību un kopā rāva pinekļus, kas saistīja locekļus, kopā līdzīgi jaundzimušā brēcienam vēra muti skatuves vārdam. Vienīgi mīlestībai uz teātri katrai vērsās savi mērogi. Ja Olga vairāk gribēja degt iekšā, tad Irēnas sirdij tuvāka bija rūpe par liesmu, lai tā degtu ikvienā un nedzistu, lai tiek no tās ne tikai pašu priekam, bet citu dvēseļu šķīstīšanai. Un tā Olga palika teātrī, bet Irēna aizbrauca uz Maskavu mācīties, lai kļūtu teātra zinātniece."

Apgāds Zvaigzne ABC sveic mākslinieci jubilejā un aicina visus interesentus uz grāmatas Izslāpums. Olga Dreģe atvēršanas svētkiem, kas notiks Ķīpsalas izstāžu zālē Grāmatnieku ģildes stendā 1.martā plkst.12. Pasākumu vadīs rakstnieks Ēriks Hānbergs, piedalīsies pati jubilāre, grāmatas autore Irēna Lagzdiņa un Viktors Hausmanis, kā arī aktrises kolēģi.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja