Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Eņģeļi un dēmoni

Romā sākta filmas Da Vinči kods turpinājuma filmēšana

Ilgi nenācās gaidīt — protams, komercpanākumu lutinātajai filmai Da Vinči kods bija jātop turpinājumam. Protams, pēc tā paša autora — veiklā bestsellerista un vēstures "revidētāja" Dena Brauna darbu motīviem. Protams, ar tiem pašiem aktieriem jeb vismaz vienu Tomu Henksu galvenajā lomā. Tā patlaban Romā tiek filmēta Holivudas lielbudžeta filma Eņģeļi un dēmoni, kuras veidotāju kodols — režisors Rons Hovards, aktieris Toms Henkss — ir tas pats, kas kritikas nīdētajā, bet skatītāju mīlētajā Da Vinči kodā. Šoreiz gan Henkss ticis pie citas partneres — francūzietes Odrijas Totū vietu, proti, galvenā varoņa, profesora dēku biedreni un arī romantiskās intereses objektu spēlē starptautiski mazpazīstama Izraēlas aktrise Aieleta Zurere. Jaunienācēju vidū ir britu aktieris Jūens Makgregors u.c. Savukārt Eiropas ziņu aģentūras, tikušas tuvāk Holivudas grupai, steidz fotografēt un ziņot. Teiksim, par Toma Henksa varonīgo būtību. Holivudas aktieris filmēšanas laikā ir paspējis izglābt pavisam īstu itāļu līgavu — jaunā sieviete, ieradusies laulību ceremonijas norises vietā, zaudējusi samaņu, ieraugot, ka rosās filmēšanas grupa. Precības nav joka lieta, to zinām jau pēc Seksa un lielpilsētas, tālab ģībonis esot bijis pavisam autentisks, gluži tāpat kā Toma Henksa izrādītā varonība, satverot sievieti savās rokās un nogādājot līdz pat altārim, kur viņu gaidījis līgavainis. Romantisks stāsts!

Tomēr atbildīgas katoļu baznīcas amatpersonas Romā nav ļāvušās nedz Holivudas, nedz romantikas valdzinājumam, filmēšanas grupai ir liegta iespēja strādāt vairākās Romas baznīcās, kurās bija paredzēta filmas uzņemšana. Kaut filmēšana jau notikusi Romas laukumos — Piazza Navona un Piazza del Popolo, grupai netika ļauts strādāt Santa Maria del Popolo un Santa Maria della Vittoria baznīcās.

Atteikuma iemesls, protams, ir Dena Brauna un katoļu baznīcas krasi atšķirīgajā skatījumā uz kristīgās reliģijas vēsturi. Ja atminaties, vēl pirms filmas Da Vinči kods nākšanas klajā Romas katoļu baznīca neslēpa savu noraidošo attieksmi pret Dena Brauna romāna ekranizāciju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sākas Starptautiskais Baltijas baleta festivāls

Starptautiskais Baltijas baleta festivāls sāksies 3. oktobrī ar pašmāju jauno horeogrāfu un labāko dejotāju bezmaksas koncertu t/c Origo. Festivāls norisināsies līdz 4. novembrim Rīgā, Ogrē un Cēsīs...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja