Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Frankofonijas dienu kino K.Sunī

Turpinot dziedātājas Mireijas Matjē koncertā 8.martā uzdoto sievišķīgo kamertoni, vēl līdz 31.martam Latvijā turpinās ikgadējās Frankofonijas dienas, kas šogad veltītas sievietei.

Savu skatu uz sievieti plašā krāsu un temperamenta spektrā piedāvā arī Frankofono filmu festivāls, kas notiks kinoteātrī K.Suns no 20. līdz 23.martam.

Programmu 20.martā plkst. 17.45 atklās dokumentālā filma Argeriha (2012, Šveice). Filmu par pianistiem Martu Argerihu un Stefanu Kovaceviču, divām izcilām klasiskās mūzikas personībām, veidojusi viņu meita Stefānija. Tas ir intīms ģimenes portrets, kurā meita risina savas attiecības ar māti, kas iecelta gandrīz dievietes kārtā. Kā mūsdienās apvienot bērnu audzināšanu un karjeru, partnerattiecības un personisko attīstību? Tas ir ceļojums Argerihu ģimenes matriarhātā.

20.martā plkst. 20 var iepazīties ar kārtējo klasikas interpretāciju - grieķu režisors Mihaels Kakojanis Čehova lugu Ķiršu dārzs slēdzis kā dramatisku komēdiju. 21.martā plkst. 18 varēs "atkārtot" Fransuā Ozona filmu 8 sievietes (kriminālkomēdija, 2002) - 50. gadi. Kādā lielā buržuāziskā namā dziļos laukos ļaudis gatavojas svinēt Ziemassvētkus. Bet notiek kas dramatisks - mājas saimnieks tiek atrasts noslepkavots. Vainīgais vai drīzāk vainīgā ir meklējama astoņu sieviešu vidū, kuras regulāri apmeklēja upuri. Plkst. 20 - Romāns sievietēm (režisors Filips Renčs, komēdija, 2005, Čehijas Republika). Filmas pamatā ir stāsts par divām sievietēm: divdesmitgadīgo Lauru, kura strādā dāmu iknedēļas žurnāla Nosvērta sieviete redakcijā, un viņas māti - atraitni Janu, kura strādā kā tulks. Abas sievietes meklē "to īsto", un mūždien viņām neveicas.

22.martā plkst. 18 - dokumentāla filma Kinoteātra Kapitolijs mazā dāma (režisore Žaklīna Vēve, Šveice, 2005). Stāsts par enerģisku maza auguma dāmu Lisjēnu Šnegu, kura vēl 80 gadu vecumā 2005.gadā joprojām vadīja kinoteātri Kapitolijs Lozannā. Plkst. 20 būs iespēja redzēt franču režisora Filipa Legē filmu Sievietes no sestā stāva (komēdija, 2011). Tā stāsta par Parīzi sešdesmitajos gados. Žans Luijs Žubērs, pedantisks mākleris un "strupceļā nonācis" ģimenes tēvs, atklāj, ka jautrs spāņu kalpoņu pulciņš ir iemitinājies viņa buržuāziskās dzīvojamās mājas sestajā stāvā.

Savukārt svētdien, 23.martā, plkst. 18 skatītājiem tiks piedāvāta beļģu komēdija Eldorado (rež. Buli Laners, 2008) - stāsts par piedzīvojumiem, kurus aizsāk lietoto auto tirgotāja Ivana tikšanās ar jaunu vīrieti, kas viņa mājā meklējis naudu narkotiku iegādei.

Bezmaksas ielūgumi - kinoteātrī K.Suns. Pilna programma: www.kinogalerija.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja