Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Izdevniecība Neputns oktobrī atzīmēs 20 gadu jubileju

Atzīmējot apaļo 20 gadu jubileju, Neputna lasītāji aicināti piedalīties divos īpašos svinību pasākumos - izstaigāt Briesmoņu taku un apmeklēt Neputna darbistabu Latvija Nacionālajā mākslas muzejā, informēja izdevniecības pārstāve Dace Krecere.

Bērnu grāmatu sērijas Mākslas detektīvi autores Luīze Pastore un Elīna Brasliņa jaunākajiem lasītājiem radījušas īpašu Neputna jubilejas detektīvkarti – Briesmoņu taka, kas tapusi Latvijas Nacionālā mākslas muzeja 2. stāva izstāžu zālei Latvijas māksla 1985–2000.

Šoreiz Mākslas detektīvi aicina skatītājus mākslas darbos saskatīt briesmoņus un ieraudzīt tos pat tur, kur sākotnēji šķitis, ka to nemaz nav. Briesmoņu takā var sastapties ar parastiem un īpašiem briesmoņiem, ar briesmoņbēbīšiem, kas reiz bijuši briesmoņmammas vēderā, briesmīgu valdnieku, citplanētiešiem un citiem nezināmiem subjektiem. Briesmoņu takas detektīvkarte un uzdevumi palīdzēs bērniem iepazīt muzeja ekspozīcijas darbu tapšanas vēsturi vai to noslēpumus, kā arī paraudzīties uz tiem no neierastāka skatupunkta bez vecāku, skolotāju vai muzeja gida palīdzības.

Karte visu oktobri bez maksas būs pieejama muzeja Informācijas centrā.

Takas ietvaros bērni līdz 31. oktobrim aicināti balsot par, viņuprāt, labākajiem darbiem, kā rezultātā “Neputna” jubileja vainagosies ar kādas īpašas balvas pasniegšanu – bērnu izvēlētā labākā mākslas darba autors tiks apbalvots ar pirmo “Bērnu Balvu mākslā”.

Savukārt oktobra beigās, no 31. oktobra līdz 5. novembrim, ikvienam Latvijas  Nacionālā mākslas muzeja apmeklētājam būs iespēja paviesoties Neputna darbistabā, kas atradīsies muzeja 3. stāvā.

Izdevniecība Neputns oktobrī piedāvā saviem lasītājiem Neputna galerijā (Tērbatas ielā 49/51) iegādāties jubilāra izdotās grāmatas ar 20% atlaidi. 

Izdevniecība Neputns dibināta 1997. gada oktobrī, lai īstenotu sākotnējo ieceri  – vizuālo mākslu žurnālu Studija. Šobrīd Neputns ir viena no pieredzes un tradīciju bagātākajām Latvijas izdevniecībām attēlu izdevumu jomā. 20 darbības gadu laikā Neputna paspārnē iznākušas vairāk nekā 300 grāmatas par mākslu, arhitektūru, kultūras mantojumu, kino, fotogrāfiju, mūziku, kā arī ievērojams skaits dzejas un prozas izdevumi.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja