Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Jāņa Akuratera muzejā norisināsies tikšanās ar rakstnieku Māri Bērziņu

Otrdien, 18. februārī, plkst. 18 Jāņa Akuratera muzejs aicina uz sarunu vakaru Aizliegtais pianīns un atvērtās klavieres, kas noris pasākumu cikla No autora pie lasītāja ietvaros. Šoreiz muzejā viesosies prozaiķis Māris Bērziņš.

Māris Bērziņš ir latviešu rakstnieks, kurš dzimis 1962. gadā, rīdzinieks. 1990. gadā ieguvis ekonomista izglītību un strādājis šajā jomā, taču līdz tam biji gan pavārs un tirdzniecības inspektors, gan meteorologs, sporta metodiķis, prečzini un krāsotājs. No 1998. gada līdz 2001. gadam bijis pirmais Valsts kultūrkapitāla fonda direktors. Rakstniecībai pievērsies tikai ap 40 gadu vecumu, debitējot ar romānu Ērika Trauma sapnis (2003). Plašu atzinību ieguvis ar saviem īsprozas darbiem par Gūtenmorgenu un ar romānu Svina garša (2015), par kuru ieguvis Latvijā prestižākās literatūras balvas, kā arī Baltijas Asamblejas balvu literatūrā (2015).

Pasākuma nosaukumā minētais Aizliegtais pianīns ir autora piektais romāns. Tas stāsta par birokrātiju bērnudārzā. Ar rakstnieku sarunāsies un vakaru vadīs muzeja speciālists, dzejnieks Aivars Eipurs, aicinot vakara apmeklētājus – skolotājus, literātus, muzeja darbiniekus un citus interesentus – dalīties pieredzē par birokrātiju.

Savukārt afišā minētās …atvērtās klavieres pārstāvēs PIKC Emīla Dārziņa mūzikas skolas 1.–3. klašu audzēkņi, kuri ar nelielu koncertu iesāks vakaru.

Ieejas maksa 2 eiro. Skolēniem, studentiem, senioriem 1.50 eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja