Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Jaunais Teātra Vēstnesis - pirms un pēc NN

Iznācis jaunais žurnāla _Teātra Vēstnesis _numurs, kura galvenā tēma ir Varonis šodien.

Tēmas kurators ir/bija Normunds Naumanis, viens no visu laiku ievērojamākiem teātra un kino kritiķiem Latvijā, kurš pāragri aizgāja mūžībā 12. septembrī. Līdz ar to žurnāla redakcija pabeidza Normunda iesākto, bet pašu tēmu veltī Normundam Naumanim. Tēmas centrā – Andras Rutkēvičas saruna ar JRT varoņlomu tēlotājiem Vili Daudziņu un Kasparu Znotiņu, kuri spēlējuši ne tikai galvenās lomas klasiskajā repertuārā, bet atklājuši uz skatuves arī šodienas varoņus t.s. "latviešu stāstos", ko vairākus gadus uz JRT skatuves pētīja Alvis Hermanis. Edīte Tišheizere ieskatās varonēs-sievietēs, bet Ieva Struka - nevaroņu leksikā un paradumos. Par varoni šodien reflektē arī Viesturs Kairišs, bet neklātienē – Oļģerts Kroders un Dž. Dž. Džilindžers. 

Interviju varoņi – Dailes teātra aktieris, pērnās sezonas līderis lomu sarežģītības ziņā - Dainis Grūbe un režisors Gatis Šmits, ko intervē attiecīgi Silvija Radzobe un Maija Svarinska, savukārt bez kritiķa vai žurnālista starpniecības sarunājas Intars Rešetins no Dailes ar Andri Keišu no JRT.

Procesā – gandrīz viss Latvijas teātrī aktuālais - Tumsas vara, Mans nabaga tēvs, Indulis un Ārija, KabarēTrubadūrs un citas izrādes, kā arī dažādie vasaras festivāli, kas beidzot iedzīvojušies arī Latvijā. Jaunumi no Lietuvas un Igaunijas teātru dzīves.

Vārds teātra cilvēkiem – VDT aktieris Aigars Apinis, Latvijas Nacionālās operas administratores Ausma Ozoliņa un Elga Skane, dramaturģe Lelde Stumbre, kas sadramatizējusi divas epizodes no savas dzīves, un aktieris un režisors Mārcis Lācis.

Un visbeidzot rubrikā Jaunie teātrī iespēja uzzināt, kā režisors, arī jaunais, Dmitrijs Petrenko kopā ar jauno aktrisi Rūtu Dišleri lēca no Siguldas trošu vagoniņa un iepazinās ar viņas ģimeni. Savukārt Olga Gudisa pastāstīs par Rīgas Krievu teātri, kas savās rindās uzņēma veselu jauno aktieru kursu uzreiz.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja