Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +16 °C
Apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Jaunākais kinoteātros. Ditas Rietumas skats

Jaunākās filmas Latvijas kinoteātros vērtē Dita Rietuma. Vērtējums piecu punktu skalā.*Atcerēties visu * ***Pirms 22 gadiem tapušās Arnolda Švarcenegera un Šāronas Stounas kronētās fantastikas rimeiks visdrīzāk mudinās atsvaidzināt atmiņā (noskatīties) oriģinālu. Jaunā versija piedāvā lielisku «dizainu» – filmas vidi –, kā arī diskutablu Švarcenegera tēlotā proletārieša Duglasa Kveida jauno maiņu – īru aktieri Kolinu Farelu.

Korekts fantastikas trilleris, kas mudina apcerēt cilvēka atmiņas telpas ietilpību un pakļautību manipulācijām.Drosmīgā Kvalitatīva studijas Pixar veidota animācijas filma, kas šoreiz vairāk orientējas uz bērnu auditoriju, neizmantojot šai studijai raksturīgo paņēmienu paleti un spēju savaldzināt gan lielus, gan mazus. Tomēr, ja negaidīsiet postmodernus jokus un kultūrcitātus un būsiet mierā ar labi animētu stāstu par drosmīgu rudmatainu meiteni, viņas mammu – karalieni, tēti – karali, ļauno burvi un tamlīdzīgi, – patiks…Divas dienas Ņujorkā Cilvēki ar dzīves pieredzi pratīs novērtēt franču aktrises un režisores Žilī Delpī traģikomisko skatījumu uz teju «četrdesmitgadnieku» kopdzīves problēmām. Filmai īpašu atraktivitāti piešķir filmas vide – Ņujorka, tās multikulturālisms un arī ciniskais «viss pārdošanai» princips. Galu galā Delpī tēlotajai Marionai jāpārdod pat sava dvēsele – ar 50% atlaidi.Sarkanās gaismas Lieliski aktieri klasiķi – Roberts de Niro un Sigurnija Vīvere – ir galvenais  arguments, lai mēģinātu iedziļināties filmā, kuras sižets aizrautīgi flirtē ar paranormālo parādību neizdibināmību. Neviendabīgs un zināmā mērā savu potenciālu (aktieri, arī perfektā vide) līdz galam tā arī neizmantojis trilleris.Solis augšup IV Fakts, ka jauneklīgā «deju filma» Solis augšup ieguvis jau ceturto turpinājumu, vien apliecina filmas «formulas» veiksmi. Veikli deju numuri, muzikālo filmu principu lieliska pārzināšana un vienkāršais sižets par simpātiskas jaunuves ceļu no jaunienācējas Maiami līdz flashmob grupai piederīgai ir arī šī turpinājuma pamatā. Ļaunā lomu filmā pilda bezatbildīgs nekustamo īpašumu attīstītājs.Tumsas bruņinieks atgriežas Visu cieņu režisoram Kristoferam Nolanam, kurš spēj pat Holivudas milzu budžetu leiputrijā radīt izklaides produktus ar pamatīgu jēdzienisko pievienoto vērtību. Spēcīgajai Nolana veidotajai Betmena triloģijai ir grandiozs un meistara  cienīgs fināls. Teds Oriģināla, parupja komēdija, kas asprātīgi izspēlē mūsdienās ļoti populāru amerikāņu (neatkarīgā) kino tēmu – vīrieša ieilgusī bērnība vai mūžīgais infantilisms. No līdzīgām, piemēram, The Dark Horse, šo atšķir zvaigznes Marka Vālberga ideālā atbilstība lomai, kā arī viņa varoņa drauga – runājošā rotaļu lāča – vienlaikus frivolie un kultūrvēsturiskiem citātiem piepildītie teksti. Kosmopolise Kaut Roberta Petinsona klātbūtne šajā Kanādas režijas klasiķa Deivida Kronenberga filmā nav padarījusi to par milzu kases grāvēju (Latvijā – 3300 skatītāju trijās nedēļās), šis fakts nebūt nemazina filmas oriģinalitāti. Jauns finanšu ģēnijs – miljardieris limuzīnā, kurš pārvietojas pa Ņujorkas Manhetenu, – ir precīzs mūsdienu finanšu pasaules tēls, kas ļauj izdarīt visai skarbus secinājumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gatavojoties Arēnas šovam, Gustavo izdod jaunu dziesmu

Mūzikas producents un izpildītājs Gustavo, gatavojoties savam līdz šim grandiozākajam un dinamiskākajam koncertšovam, kas notiks 6. decembrī Arēnā Rīga, izdod jaunu skaņdarbu Jāshēmo, informēja mūziķ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja