Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Ledžera nāves apstākļu izmeklēšana pabeigta, Tumšais bruņinieks uzstāda rekordus

Ņujorkas policija ir pārtraukusi lietu par šī gada janvārī no medikamentu pārdozēšanas mirušā aktiera Hīta Ledžera nāves apstākļu izmeklēšanu. Kā ziņo ārzemju mediji, nolemts neizvirzīt apsūdzības par nelikumīgu recepšu medikamentu piegādi aktierim.

Pēc divdesmit astoņus vecā austrāliešu aktiera nāves 22.janvārī viņa dzīvoklī Ņujorkā, Manhetenā, tiesu medicīnas eksperti secināja, ka viņa nāves cēlonis bijis sešu spēcīgu un atkarību izraisošu medikamentu pārdozēšana. Četri no nāvē vainojamiem medikamentiem aktierim bija izrakstīti, taču policijai radās aizdomas, ka pārējie divi recepšu medikamenti — pretsāpju līdzekļi oksikodons un hidrokodons iegādāti ar viltošu recepšu palīdzību. Tomēr izmeklētājiem nav izdevies atrast nekādus pierādījumus par medikamentu nelikumīgu iegādi.

Savas nāves brīdī Hīts Ledžers visplašāk bija pazīstams ar lomu filmā Kuprainais kalns/ The Broceback Mountain — par to viņš arī bija nominēts Oskaram. Taču šovasar visā pasaulē kino skatītāji viņu ieraudzīja nelieša Džokera lomā filmā Tumšais bruņinieks/ Dark Knight, un, iespējams, šis darbs uzstādīs jaunus rekordus kases ieņēmumu ziņā. Džokera lomā Ledžers paguva nofilmēties vēl pirms savas nāves, atšķirībā no Terija Giljama režisētās Doktora Parnasa iedomātā pasaule/ The Imaginarium of Doctor Parnassus. Pēc Ledžera traģiskās nāves viņa lomas atveidošanu uzņēmās uzreiz trīs aktieri — Džonijs Deps, Kolins Farels un Džūda Lovs.

Sestā filma no supervaroņa Betmena sērijas Tumšais bruņinieks ir kļuvusi par visātrāk ienākumus gūstošo filmu Holivudas vēsturē — vien astoņpadsmit dienu ilgā izrādīšanas laikā Amerikas Savienotajās valstīs un Kanādā tā jau nopelnījusi 400 milj.ASV dolāru, ziņo The Hollywood Reporter. Iepriekšējo rekordu 2004.gadā uzstādīja animācijas filma Šreks 2, 43 dienu laikā nopelnot tādu pašu summu. Biļešu pārdošana uz Tumšā bruņinieka seansiem visā pasaulē jau nopelnījusi 602,5 milj.ASV dolāru. Filmu industrijas eksperti jau prognozē, ka Amerikas Savienotajās valstīs no filmas izrādīšanas tiks nopelnīti 500 milj.ASV dolāru, taču arī ar šo skaitli nepietiks, lai pārspētu visu laiku komerciāli veiksmīgāko filmu Amerikā — 1997.gadā Džeimsa Kamerona uzņemto Titāniku.
Taču Tumšais bruņinieks tikmēr uzstāda citus rekordus — jau pirmajā izrādīšanas dienā 18.jūlijā filmas kases ieņēmumi bija 67,2 milj.ASV dolāru, tādejādi pārspējot līdzšinējo rekordisti — filmu Zirnekļcilvēks/ Spiderman.

Vien astoņas filmas Holivudas vēsturē no izrādīšanas Ziemeļamerikā guvušas lielākus ienākumus kā 400 milj.ASV dolāru — jau minētajam Titānikam seko 1977.gada filma Zvaigžņu kari (461 milj.ASV dolāru), Šreks 2 (441,2.milj.), E.T. (435,1 milj.), Zvaigžņu kari: 1.epizode (431,1milj.), Karību jūras pirāti: Miroņa lāde (423.3 milj.) Zirnekļcilvēks (403.7) miljoni, un tagad šim sarakstam pievienojies arī Tumšais bruņinieks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja