Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

LKA rektors: Producenta apgalvojumi par latviešu aktieriem ir lecīgi

Apgalvojumi, ka Latvijas aktieri nav gatavi strādāt ar ārvalstu režisoriem, ir lecīgi, jo vairāki latviešu aktieri gan strādā aiz Latvijas robežām, gan ir filmējušies ārzemju režisoru filmās tepat Latvijā, uzskata Latvijas Kultūras akadēmijas rektors profesors Jānis Siliņš, komentējot Baltic Pine Films producenta Sergeja Serpuhova viedokli par latviešu aktieriem.

“Man nav zināms, kāds ir bijis pieteikums, cik sagatavotiem aktieriem bija jāierodas, kādas bija atlases prasības. Par to ir jādomā aktieru vietējiem producentiem, jo neviens aktieris no ielas nenāk tāpat vien uz atlasēm, viņu uzaicina,” skaidroja J.Siliņš. Ja aktieriem zināms, kam gatavoties, viņi spēj to izdarīt, piebilda rektors.

“Jaunajiem aktieriem nav problēmu ar angļu valodu, vidējās un vecākās paaudzes aktieriem tās, protams, varētu būt,” uzsvēra J.Siliņš. Viņš gan piepilda, ka perfekta angļu valoda ir retajam.

Uz jautājumu, vai latviešu aktieri spēj strādāt ar ārzemju režisoriem, akadēmijas rektors atbildēja, ka noteikti jā, jo vairāki aktieri gan sadarbojas ar ārvalstu filmu veidotājiem, gan strādā aiz Latvijas robežām. “Ja atceramies, ka Verners Hercogs uzņēma filmu Latvijā, tajā piedalījās arī vietējie aktieri, un nekādu pretenziju viņam nebija,” atminējās J.Siliņš.

Lai gan akadēmijas rektors nav pazīstams ar Baltic Pine Films producentu S.Serpuhovu, viņš norādīja, ka producentam nevajadzētu izdarīt vispārīgus secinājumus.

Lūgts atbildēt, vai akadēmijā mācībspēki aktieriem māca arī sevis pasniegšanas mākslu, spēju prezentēt savas prasmes un veidot CV, J.Siliņš atbildēja, ka galvenais uzdevums aktierim ir iemācīt spēlēt profesionālā komandā. Akadēmijas rektors norādīja, ka mācību iestāde sniedz iespēju aktieriem izmēģināt spēkus gan darbam Latvijā, gan ārvalstīs.

“Savus studentus iekļaujam filmās, ko uzņem Latvijā, lai rodas pieredze, sapratne par filmēšanas grupas darbu, jo prakse ir pats labākais. Nepieciešams, lai rodas pieredze, zināšanas un spēja reaģēt,” atklāja J.Siliņš.

Rektors stāstīja, ka akadēmija piedāvā arī studentu apmaiņas programmu ERASMUS, lai jaunie aktieri apgūtu prasmes Polijā, Itālijā, Čehijā u.c.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja