Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Mirusi Ludmila Gurčenko

Šodien savās mājās 76 gadu vecumā pēkšņi no sirdslēkmes mirusi viena no izcilākajām Krievijas kinoaktrisēm, spoža estrādes personība, brīnišķīga rakstniece Ludmila Gurčenko.

Var dažādi vērtēt šīs zvaigznes ekstravagantos izlēcienus un stilistiskās izpausmes uz skatuves, kā arī mākslinieces aizraušanos ar plastisko ķirurģiju, taču neapšaubāms ir viens -  no šīs dzīves šķirusies unikāla talanta īpašniece. Vairums viņas kinolomu jau sen atrodas t.s. padomju kino zelta fondā, pietiek te minēt kaut vai filmas Karnevāla nakts (1956), Vecās sienas (1976), Divdesmit gadus bez kara (1977), Mehāniķa Gavrilova mīļotā sieviete (1982), Sibiriāde (1978), Pieci vakari (1979), Stacija diviem, Lidojumi sapnī un īstenībā (abas - 1983), viņas daudzos krāšņos estrādes šovus, divas satriecošas atmiņu grāmatas par bada laikiem pēc kara. Un arī ļoti daudziem ekspadomju bērniem viņas dziedošā kazlēnu māmiņa no leģendārās pasaku filmas kļuvusi par ikonisku bērnības atmiņu tēlu.

Top komentāri

Ilmārs
I
Viņa patiesi bija izcila! Ļoti žēl - mans laikmets aiziet... Ko tur padarīsi... Jāpiezīmē, ka aktrise bija arī padomju sistēmas upuris. Pēc slavenās filmas "Karnevāla nakts", kurā nesaudzīgi tika šaustīta padomju birokrātija, aktrisei DEVIŅUS gadus nebija piedāvājumu filmēties. Daudzi nomenklatūras darboņi sevi atpazina satīriskajā direktora Ogurcova tēlā. Normālā valstī Gurčenko kļūtu par zvaigzni, taču aktrisei sāka ļaut izpausties praktiski tikai no 30 gadu vecuma.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja