Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Nacionālo pirmizrādi piedzīvos kino projekts 15 stāsti par jauno

Sestdien, 12. maijā plkst. 18 kinoteātrī Splendid Palace Rīgas pirmo Freedom Film festivālu atklās dokumentālā kino projekts 15 stāsti par jauno (15YBY), informē projekta sabiedrisko attiecību konsultante Eva Mežīte.Piecpadsmit jauni un talantīgi režisori no piecpadsmit bijušajām PSRS republikām apvienojušies un radījuši 15 īsfilmas ar mērķi portretēt savu paaudzi, līdzcilvēkus, profesionālās attiecības, draudzību un mīlestību.

Katrs režisors neatkarīgi varēja izvēlēties stāstu un varoni, kas, viņaprāt, visspēcīgāk atklāj aktuālākos jautājumus jaunu cilvēku dzīvē šajās no jauna dzimušajās valstīs. 15 YBY ir vērienīgākais šo valstu kino kopprojekts pēdējo 20 gadu laikā.12. maijā pēc nacionālās pirmizrādes klātesošie varēs tikties ar gandrīz visiem īsfilmu režisoriem, kuri Rīga būs ieradušies no Azerbaidžānas, Baltkrievijas, Gruzijas, Kirgizstānas, Krievijas, Moldovas, Ukrainas, Uzbekistānas un citām valstīm. Vizītes laikā Rīgā, 14. maijā plkst. 12.30, 15YBY režisori un projekta autori žurnālista Sandija Semjonova vadībā rīkos diskusiju par tēmu Būt jaunam 15 jaunās valstīs, lai dalītos ar savas paaudzes unikālo pieredzi – piedzimt Padomju Savienībā, taču uzaugt neatkarīgā valstī. Diskusijā var piedalīties ikviens – tā notiks Samsung Smart TV mājā Esplanādes parkā, kā arī tiks translēta tiešraidē www.diena.lv/diena-tv.

Vizītes laikā režisoriem paredzēts arī velo izbrauciens galvaspilsētā kopā ar Rīgas domes pārstāvjiem un dažādu valstu vēstniekiem, kā arī 15YBY izrādīšana Siguldā.

15YBY pirmo reizi tika izrādīts nozares profesionāļiem šī gada februārī prestižajā Berlīnes kinofestivālā, kā arī Eiropas vadošajā kultūras televīzijas kanālā Arte France un Arte Germany. Projekts prezentēts arī Ukrainas kinofestivālā Docudays, savukārt maija beigās to prezentēs Kannu kinofestivālā, Doc Corner programmā.

Vairāk par filmām un to autoriem var uzzināt interneta platformā www.15yby.com, kur var iepazīties gan ar īsfilmu anotācijām, autoriem un viņu padomju laika atmiņām, kas apkopotas īsā animācijā, gan arī ar video stāstiem par katru valsti, tās vēsturi, kino, popu, vietējiem stāriem, diktatoriem un citām būtiskām lietām un notikumiem.

15 YBY Latvijas pirmizrādi atbalsta Sorosa Fonds Latvija, Konrāda Adenauera fonds, aģentūra Deep White, Latvijas Televīzija, laikraksti Diena, Chas un Subbota, kā arī Draugiem.lv, Tvnet.lv, Inbox.lv, tipogrāfija Olderi un saldējums Premium.

Biļetes uz festivāla atklāšanu un citām Freedom Film filmām nopērkamas kinoteātrī Splendid Palace un visās Biļešu servisa kasēs. Filmas būs oriģinālvalodā ar tulkojumu krievu, angļu un latviešu valodā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja