Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Nora Ikstena būs viena no Londonas grāmatu tirgus Dienas autoriem

No 11. līdz 15. oktobrim Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) sadarbībā ar eksporta platformu Latvian Literature un Latvijas Grāmatizdevēju asociāciju (LGA) nodrošina un organizē Latvijas dalību starptautiskajā izstādē Frankfurt Book Fair 2017, kur līdztekus nacionālā literatūras un grāmatniecības stenda darbībai norisinās dažādi ar latviešu literatūras eksporta attīstību saistīti pasākumi. Pirmās dienas izskaņā Frankfurtē izziņoti Baltijas valstu Dienas autori (Authors of the Day), kuriem Londonas grāmatu tirgū 2018. gadā tiks pievērsta īpaša uzmanība – starp tiem arī latviešu rakstniece Nora Ikstena, informēja Latvian Literature pārstāve Anete Konste.

Kā iepriekš vēstīts, 2018. gadā Latvija, Igaunija un Lietuva Londonas grāmatu tirgū būs īpašā goda viesu statusā, kas paredz uzmanību Baltijas valstu literatūrai, savukārt Dienas autori tiek īpaši izcelti tirgus organizētajos pasākumos.

Kā teikts Londonas grāmatu tirgus direktores Džeksas Tomasas oficiālajā paziņojumā: “Nora Ikstena ir viena no latviešu ietekmīgākajām un prominentākajām prozas autorēm, kas labi zināma ar savu īpašo rakstības stilu un detalizētu pieeju valodai kā izteiksmes līdzeklim. Savos literārajos darbos autore nereti reflektē par lieliem tematiem - dzīvi, mīlestību, nāvi un ticību. Nora Ikstena ir uzrakstījusi vairāk nekā 30 grāmatas, starp kurām ir arī autores jaunākais romāns Mātes piens, kas drīzumā tiks izdots angļu valodā britu izdevniecībā Peirene Press.”

Šogad Frankfurtes grāmatu tirgū piedalās izdevniecības Liels un mazs, Jāņa Rozes apgāds, Jumava, J.L.V, Annele, Pētergailis, ARKHIPOV production, Madris un BeBody, tipogrāfijas Veiters, WMT BALTIC, UnitedPress un Dardedze Hologrāfij”, starptautiskā izstāžu rīkotājsabiedrība BT1, galda spēļu ražotājs Sidi Spēles un IT uzņēmums Overly. Tirgus laikā Latvijas grāmatu izdevniecībām plānotas vizītes ar ārzemju izdevējiem, lai iepazīstinātu potenciālos sadarbības partnerus ar latviešu autoriem un viņu literārajiem darbiem.

Frankfurtes grāmatu tirgū tiks prezentēts arī prestižais bērnu un jaunatnes literatūras katalogs The White Raven 2017, kurā ik gadu Minhenes Starptautiskā jaunatnes bibliotēka iekļauj 200 labākos bērnu literatūras darbus, kas pelnījuši pasaules uzmanību, pateicoties to universālajai tematikai, inovatīvajam literārajam un/vai mākslinieciskajam stilam. Šogad katalogā iekļauti divi Latvijas bērnu literatūras darbi – Kārļa Vērdiņa dzejoļu krājums Tētis (izdevniecība Liels un mazs) un Anitas Kreituses ilustrētā pēc japāņu pasakas motīviem tapusī grāmata Puika, kas zīmēja kaķus (Jāņa Rozes apgāds).

Grāmatu tirgus ietvaros plānotas arī dažādas tikšanās ar ārvalstu sadarbības partneriem ar mērķi veicināt latviešu literatūras tulkošanu un izdošanu svešvalodās. To starpā Latviešu Rakstnieku savienības priekšsēdētājs Arno Jundze piedalīsies ikgadējā Eiropas literatūras organizāciju sapulcē, lai pārrunātu pieredzi grantu programmas darbībā, kas veidota ar mērķi atbalstīt ārvalstu izdevniecības tulkot un izdot svešzemju literatūru.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja