Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Ņujorkā izrāda "Oskara" balvai izvirzīto filmu “Amaya”

12.janvārī Ņujorkā notika pirmizrāde latviešu režisora Māra Martinsona filmai “Amaya” (angļu valodā “Hong Kong Confidential”) sakarā ar filmas pieteikšanu šī gada prestižajai "Oskara" balvai, informē Latvijas Goda konsuls Ņujorkā Daris Dēliņš.Ņujorkā labi pazīstamajā kinozālē “Tribeca Cinemas”, kas pieder kino aktierim Robertam De Niro (Robert de Niro) pulcējās aptuveni 80 ielūgto viesu, to starpā mediju un filmu industrijas pārstāvji, kā arī pārstāvji no Latvijas, Lietuvas un Japānas vēstniecībām.

Pēc filmas izrādes uz publikas jautājumiem atbildēja filmas režisors Māris Martinsons, filmas producente Linda Krukle un filmas galvenā aktrise, japāņu kino zvaigzne Karoi Momoija (Karoi Momoi), kura īpaši šim gadījumam bija atbraukusi no Japānas piedalīties filmas Ņujorkas un Losandželosas pirmizrādēs.Skatītāji izteikuši sajūsmu par filmas oriģinālo stāstu, tēlojumu, kā arī par daudznacionālo sastāvu. Māra Martinsona filmu "Amaya" Latvijas kino profesionāļu komisija izvirzījusi kā Latvijas filmu dalībai ASV Kinoakadēmijas balvai kategorijā "labākā ārzemju filma". Šajā kategorijā pieteiktas filmas no 66 valstīm.2011.gada 25.janvārī tiks nosauktas 5 filmas, kas pretendēs uz galveno balvu un 27.februārī pasniegs “Oskaru” sekmīgākai no tām.Ņujorkas pirmizrādi filmai “Amaya” palīdzēja organizēt Latvijas Goda konsuls Ņujorkā Daris Dēliņš un finansiāls atbalsts izrādes vakaram tika sniegts arī no Latvijas misijas ANO Ņujorkā, ko pārstāvēja vēstnieks Normans Penke. Uz izrādi bija ieradies arī Latvijas vēstnieks ASV Andrejs Pildegovičs.

Kā  portālam Diena.lv pavēstīja D.Dēliņš, filma izrādīta vienu reizi Ņujorkā, kā arī divas reizes Losandželosā - vienu reizi lūgtai publikai, otru reizi - Kinoakadēmijas filmu vērtētājiem. Viņš arī norādīja - par turpmākiem seansiem varēs sākt domāt pēc 25.janvāra, ja "Amaya" iekļūs nominēto filmu pieciniekā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja