Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Par Baltvilka balvas starptautisko laureāti šogad kļuvusi igauņu rakstniece Tīa Selli

Jāņa Baltvilka starptautisko balvu šogad saņems igauņu rakstniece Tīa Selli par savu grāmatu Mia ir priecīga, aģentūru LETA informēja Latvijas Bērnu un jaunatnes literatūras padomes (LBJLP) pārstāve Silvija Tretjakova.

Balvas žūrija starp pašmāju autordarbiem šogad akcentējusi 18 grāmatas - to autorus un ilustratorus, kā arī izvirzījusi pretendentus VAS Latvijas Valsts meži balvai Jaunaudze par debiju bērnu literatūrā un grāmatu mākslā.

Baltvilka balvas pretendenti šogad ir Rūta Briede ar bilžu grāmatu Suns, kurš atrada skumjas un tās ilustratore Elīna Brasliņa, Pauls Bankovskis ar stāstu krājumu par vēsturi Kur pazuda saimnieks?, autors nominēts arī debijai bērnu grāmatu mākslā, Lauris Gundars ar garstāstu Sveiks, Vali un ilustartore Anete Melece, Māris Rungulis ar garstāstu pusaudžiem Sikspārnis un ilustartore Elīna Brasliņa, Inese Paklone ar teiksmaino stāstu Okeāns un tuksnesis un ilustartore Alise Mediņa, Ieva Melgalve ar bilžu grāmatu Mamma, kas apēda bērnus un ilustratore Anita Rupeika, kā arī Laura Dreiže ar fantāzijas romānu Tā runāja Zosu māte.

Tāpat uz balvu pretendē Zane Zusta ar rotaļgrāmatu Ucipuci domā ārpus kastes un ilustratore Evija Timma-Novika, māklsiniece Gita Treice ar ilustrācijām Pētera, Indras un Zanes Brūveru dzejoļu krājumam Brūveri brūvē un Latviešu brīnumu pasakas, kā arī māksliniece Indra Sproģe ar grāmatu Awesome beetle's colors.

Par Baltvilka balvu cīnīsies arī Inese Zandere ar bilžu grāmatu Zirgā un tās ilustratore Anna Vaivare, Māra Cielēna ar pasaku krājumu Pētera vaigi, Andra Manfelde ar garstāstu Kurš no mums lidos? un ar pašas veidotām ilustrācijām nominēta debijai bērnu grāmatu mākslā, Aivars Kļavis ar vēsturisko romānu pusaudžiem un jauniešiem Melnais akmens, bet tā ilustrators Emīls Mozga nominēts debijas balvai bērnu grāmatu mākslā.

Savukārt Vivianna Maria Staņislavska ar ilustrācijām Lijas Brīdakas mīklu grāmatai Pūliņu kūleņi, Jānis Blanks ar ilustrācijām Artura Gobas dzejolim Zemes vēzis un Veronika Veldze ar bilžu grāmatas Tiranozauram plāni klājas ilustrācijām nominēti balvai bērnu grāmatu mākslā.

Laikā no 2017.gada maija līdz šī gada maijam izdotās grāmatas vērtēja žūrija, kurā darbojas LBJLP prezidente, Latvijas Universitātes profesore Ilze Stikāne, Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) Bērnu literatūras centra medijpratības eksperte, komunikācijas zinātņu doktore Aiga Grēniņa, mākslas zinātniece un pedagoģijas doktore Austra Avotiņa, Latvijas Nacionālā kultūras centra vizuālās mākslas izglītības speciāliste Ilze Kupča, kā arī mūziķis Jānis Upmanis-Holšteins un režisors Mārtiņš Eihe.

Baltvilka balvu bērnu literatūrā un grāmatu mākslā atbalsta Kultūras ministrija, Starptautiskā Ventspils rakstnieku un tulkotāju māja, Valsts kultūrkapitāla fonds, Rīgas Dome, Latvijas Valsts meži un LNB Bērnu literatūras centrs

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja