Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Reinis Kalnaellis. Latvijas āboli ripo uz Berlīni

Berlinālē izskanēs arī Latvijas vārds: konkursa programmā bērniem Generation Kplus iekļauta studijas RIJA septiņu minūšu gara animācijas pasaka Kad āboli ripo, ko veidojis režisors debitants Reinis Kalnaellis (22). Viņa filma Berlīnē tiks izrādīta 10., 11. un 13.februārī. Rīgā to demonstrēs 11.aprīlī festivāla Berimora kino noslēguma skatē.

Pirms brauciena uz Berlīni Reinis atbild uz TVIzklaides jautājumiem.Berlīnes kinofestivāla pro­grammā teikts, ka tavu filmu var skatīties bērni, sākot no četriem gadiem. Ko viņi uzzinās? Kāds ir filmas vēstījums? Viņi uzzinās, ka var pastāvēt draudzība starp kaķi un peli, un neparasto putnu pingvīnu, ka var pastāvēt sapratne starp it kā nesaderīgajiem un atšķirīgajiem. Filmas vēstījums: esiet draudzīgi un mīļi, esiet uzmanīgi pret savu ģimeni, apkārtējiem un dabas doto burvīgumu! Ko darīsi, ja nesaņemsi balvu? Nekādu problēmu! Priecāšos par tiem, kuri saņems balvas, un turpināšu darbu.Kas ir tavas iecienītākās animācijas filmas? Vislielāko iespaidu no pasaules animācijas uz mani atstāja brāļu Kveju garadarbi, čehu izcilais sirreālists Jans Švankmaijers un klasiskais Jurijs Noršteins. Viņu filmām piemīt nezūdošas mākslinieciskās vērtības! Paliekoša vērtība — Latvijā animētais Randiņš Belevilā. No bērnības mīļas Rozes Stiebras animācijas — Kaķīša dzirnavas un Ness un Nesija.Kādas filmas pats visvairāk gribi redzēt Berlīnē? Kādas zvaigznes gribi satikt? Noteikti gribu redzēt visas animācijas un citas filmas, kas ir Generation konkursā. Brīvajā brīdī vairāk nosliecos uz Āzijas un Spānijas kino — tur vienmēr pulsē interesanti strāvojumi. Labprāt aprunātos ar megastāriem Kusturicu un Tarantīno!Ko tu pajautātu Disnejam, ja viņš būtu dzīvs? Pieteiktos strādāt pie viņa praksē! Ja iznāktu pārmīt pāris vārdu vairāk, jautātu, kas mūsdienās pretendē kļūt par viņa galvenajiem varoņiem un kāpēc.Šī filma ir tava debija režijā. Vai zini, kāds būs nākamais darbs? Nākamā filma būs mans diplomdarbs Baltijas filmu un mediju skolā. Gribu iemēģināt roku spēlfilmu žanrā, pašlaik rakstu scenāriju filmai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja