Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Rīga plāno kandidēt uz Pasaules grāmatu galvaspilsētas titulu

Rīga plāno pieteikt kandidatūru 2018. gada Pasaules grāmatu galvaspilsētas godam.Lai īstenotu ambiciozo ieceri un veiktu citus pasākumus lasīšanas veicināšanai, pirmdien, 23. aprīlī, tiks dibināta darba grupa Grāmatai būt, vēsta Nodibinājuma Rīga 2014 komunikācijas un mārketinga vadītāja Anna Muhka.

Nodibinājuma Rīga 2014 paspārnē pulcēsies spēcīgākie grāmatniecības, izdevēju, bibliotēku pārstāvji, kā arī UNESCO Rīgas domes un Kultūras ministrijas amatpersonas ar mērķi grāmatniecības nozarei paredzēt ilgtermiņa skatījumu, grāmatu tuvināt lasītājam un lasītāju grāmatai.Darba grupas izveides datums nav izvēlēts nejauši, jo 23. aprīlis visā pasaulē tiek atzīmēts kā Pasaules grāmatu un autortiesību diena, un tieši šajā dienā stafeti pārņem nākamā Pasaules grāmatu galvaspilsēta, kas šogad būs Erevāna (Armēnija).Darba grupas koordinatora funkcijas ir uzņēmies Nodibinājums Rīga 2014, jo grāmatai atvēlēta būtiska loma arī 2014. gada programmā. Eiropas kultūras galvaspilsētas gada organizētāji strādā ar jaunām iniciatīvām, lai stiprinātu ilgtermiņa kultūras procesus, un ir pārliecināti par grāmatniecības pozitīvo ietekmi uz sabiedriskajām norisēm. 2014. gads kalpos kā starpposms un sagatavošanās platforma, lai izveidotu spēcīgu Rīgas kandidatūras pieteikumu 2018. gadam.Pasaules grāmatu galvaspilsētas tituls 2018. gadā būtu lielisks papildinājums valsts simtgades svinībām, Latvijas un Rīgas vārdam pievēršot plašu ārvalstu uzmanību.Darba grupas Grāmatai būt sastāvā darbosies UNESCO Latvijas komitejas ģenerālsekretāre Dagnija Baltiņa, Latvijas Grāmatnieku ģildes priekšsēdētāja Vija Kilbloka, Starptautiskās Rakstnieku un tulkotāju mājas valdes priekšsēdētāja Andra Konste, Latvijas Literatūras centra direktors Jānis Oga, Latvijas Nacionālās bibliotēkas direktors Andris Vilks, Latvijas Rakstnieku savienības priekšsēdētājs Jānis Jurkāns, _Rīga 2014 _valdes locekle Diāna Čivle, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Eiženija Aldermane un citi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Baltijas pērles programmas pieturpunkti

Līdz 5. oktobrim Rīgas kinoteātrī Splendid Palace turpināsies festivāla Baltijas pērle filmu skates. Šā festivāla sīkstums un izturība ir skaidrojama ar savas auditorijas pazīšanu un prasmi piemekl...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja