Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Shine a light

Tas nudien nav tikai divu stundu garš Mārtija Skorsēzes mīļākās grupas koncis… Nu, vispār jau, ja godīgi, iecere nofilmēt, tipa, muzikāli māksliniecisku filmu par visslavenākajiem pasaules roka veterāniem, kuri - tavu brīnumu! - ne tikai vēl atrodas pie veselā saprāta, bet arī spēj lieliski muzicēt -, proti, grupu The Rolling Stones, precīzāk, dokumentēt vienu rollingu ierindas koncertu mazītiņā Ņujorkas "of-Brodvejas" teātrītī Beacon Theater 2006.

gada rudenī, ir augstākajā mērā pilnīgi idiotiska. Jo tā ir a priori realizācijai neiespējama ideja, ņem tu, būdams oskarotais (un mans vismīļākais) režisors Mārtins Skorsēze, talkā kaut piecdesmit ģeniālus un oskarotus kinooperatorus (koncertu filmēja astoņpadsmit profesionāļi: Roberts Ričardsons - 2 Oskari, 3 nominācijas, Džons Tolls - 2 Oskari, 1 nominācija, Emanuels Ļubeckis - 4 nominācijas un tā tālāk - Roberts Elsvits, Stjuarts Draibērgs, Anastass Mikoss, Elena Kurasa, Deklans Kvinns, Mičels Amudsens, Petriks Kapone, Deivids Danlaps, Tonijs Džanelli, Lukašs Jogalla, Endrū Roulendss, Roberts Līkoks, Kriss Nors, Žerārs Savā, Kriss Hārhofs), rezultāts būs viens - tas ir un paliks ļoti privāts pasākums - divu stundu garš Mārtija Skorsēzes mīļākās grupas koncis, kuru viņš vēlāk samontējis filmā sev par prieku!

Zināt, kura ir filmas smieklīgākā un patiesākā epizode? Nē, ne jau tā, kurā tiek demonstrēti acīmredzami apmierinātie rollingi, kad, iepriekš nevienam nezinot, koncerta publikā ar svītu - bērniem un mammu - ierodas pats Bils Klintons, liels RS fans (ak, pakutināja mums pašapziņas nabiņu ASV eksprezidents!). Vai aina, kurā režisors Mārtijs tēlo, ka ir tuvu izmisumam, nesaprotot, kā lai savalda koncerta aizkulisēs valdošo organizatorisko haosu (jāsmejas - izmisis cilvēks, kurš ģeniāli uzfilmējis Ņujorkas bandas vai Aviatora tūkstošgalvainos masu skatus...). Nē.

Filmā ir fragments no arhīva materiāliem, kurā pavisam jauniņajam Mikam Džegeram 1965.gadā jau pēc plates Exile iznākšanas prasa: cik gadu jūs ar to (muzicēšanu) nodarbojaties?

Džegers atbild: "Divus."

"Un cik ilgi vēl taisāties to darīt?"

"Es nezinu. Nebiju domājis, ka mēs pat tik ilgi izvilksim. Kad viss sākās, neviens nedomāja, ka no mūsu grupas vispār kaut kas prātīgs sanāks."

Tas turpinās jau četrdesmit gadu. Bet te, kā tagad pierasts darīt pēc slavenību koncertiem, būs publicēts filmas - koncerta - pilns saraksts: Jumpin" Jack Flash, Shattered, She Was Hot, All Down the Line, Loving Cup, As Tears Go By, Some Girls, Just My Imagination, Far Away Eyes, Champagne & Reefer, Tumbling Dice, You Got the Silver, Connection, Sympathy for the Devil, Live with Me, Paint It Black, Honky Tony Women, Start Me Up, Brown Sugar, Satisfaction. Filmas finālā, protams, dzīvā kamera (-as?) kopā ar roka leģendām aiziet aiz kulisēm un, brīdi paminstinājusies, virtuozi kā viegla spalviņa uzlido debesīs. Lai top gaisma, - tā teica Dievs.

P.S. Nudien noderīgs info par filmu būs te: www.shinealightmovie.com


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja