Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Spārni, airi, dzemdības

V.Ļeščova Spārni un airi ir smalki savērpts noskaņu stāsts par bijušā pilota atmiņām — zemi, debesīm, sievieti un ceļojumu starp gaisa telpu un pamestu laivu piestātni. Savukārt S.Baumanes Dzemdības vēstī par 17 gadus veco Aminu, kura palikusi stāvoklī un baidās no dzemdībām. Filma Spārni un airi tapusi ar Nacionālā kino centra un Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu, bet Dzemdības ir ASV un Itālijas kopražojums. S.Baumanes filma pirmizrādi piedzīvoja februārī notikušajā Berlīnes kinofestivālā.
LATVIJAS REŽISORI šogad piedalīsies prestižajā Starptautiskajā animācijas filmu festivālā, kas no 8. līdz 13.jūnijam notiks Francijas pilsētā Anesī. Vladimira Ļeščova animācijas īsfilma Spārni un airi (2009) un Ņujorkā dzīvojošās Signes Baumanes Birth/Dzemdības (2009) atlasītas festivāla oficiālajai konkursa programmai. Anesī forums jau gandrīz 50 gadu demonstrē labāko, kas radīts animācijas kino jomā, un tas iekarojis ietekmīgākā animācijas filmu festivāla pozīcijas.

Abu režisoru iepriekšējie darbi — V.Ļeščova Zuduši sniegā (2007) un S.Baumanes Teat Beat of Sex. Episodes 8, 9, 10, 11 (2007) un Veterinārārsts (2007) — jau kļuvuši par festivālu hitiem, aktīvi ceļojot no viena starptautiska festivāla uz otru, gūstot balvas un skatītāju atzinību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja