Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +16 °C
Apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Tapusi filma par Liepāju

Eiropas kultūras mantojuma dienu laikā 8. septembrī Liepājā, spīķerī Vecā ostmalā 53 notiks videofilmas Liepājas iekšējie ūdeņi pirmizrāde, pavēstīja Liepājas muzeja direktore Dace Kārkla.

Filma Liepājas iekšējie ūdeņi un Liepājas muzeja krājuma izstāde Zvejniecība un tradīcijas būs skatāma visu mēnesi no 8. septembra līdz 7. oktobrim. Filma ne vien papildina izstādi, bet arī lieliski iekļaujas autentiskā vidē vecajā spīķerī, kur joprojām saimnieko zvejnieki un norit saimnieciskā darbība.

Jūra, Liepāja, ezers un rūpīgi veidotā ūdens straumju sistēma, kur sava vieta gan Līvas upei, gan Pērkones upei, gan vēlāk tirdzniecības un aizsardzības vajadzībām veidotai kanālu sistēmai, ir nozīmīga loma pilsētas attīstībā.

Filmas Liepājas iekšējie ūdeņi parāda Liepājas kanālu – Tirdzniecības, Karostas, Cietokšņa, Pērkones – nozīmi Liepājas attīstībā un mūsdienu cilvēku ikdienā. Kā mainās kanālu nozīme vēsturiski un cik svarīga ir šādu kanālu esamība tirdzniecības, zvejniecības un tūrisma attīstībā. Par to stāsta trīsdesmit minūšu garā filma, skatītāju vietām aizkustinot, izraisot smaidu un liepājniekiem liekot lepoties ar savu pilsētu.

Liepājas muzeja krājuma izstāde Liepājas iekšējie ūdeņi. Zvejniecība un tradīcijas eksponēti priekšmeti, kas stāsta par saldūdens un ezera zveju. Apmeklētāji varēs apskatīt zvejas rīkus, ko zvejnieki izmantoja 19. gadsimta beigās un 20. gadsimta sākumā, uzzināt, kas ir venteri un laideņi, kā notika zveja ar murdiem un ko darīja ar lotēm. Padomāts arī par mazajiem izstādes apmeklētājiem, kuriem būs iespēja izklaidēties speciāli veidotā bērnu stūrītī.

Filma Liepājas iekšējie ūdeņi tapusi televīzijai Kurzeme sadarbojoties ar Liepājas muzeju. Filma veidota ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu.

Filmas pirmizrāde notiks 8. septembrī plkst. 15 SIA Ervils spīķerī Vecā ostmalā 53.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gatavojoties Arēnas šovam, Gustavo izdod jaunu dziesmu

Mūzikas producents un izpildītājs Gustavo, gatavojoties savam līdz šim grandiozākajam un dinamiskākajam koncertšovam, kas notiks 6. decembrī Arēnā Rīga, izdod jaunu skaņdarbu Jāshēmo, informēja mūziķ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja