Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Tiks pasniegtas Aleksandra Čaka nozīmītes

Atzīmējot Aleksandra Čaka 123. jubileju, 17. oktobrī plkst. 18.00 izstāžu zālē Rīgas Laikmetīgās mākslas telpa, Kungu ielā 3, tiks pasniegtas Aleksandra Čaka nozīmītes, informēja balvu rīkotāji

Aleksandra Čaka piemiņas nozīmītei šogad svinam 12 gadu jubileju. Ideja par A. Čaka piemiņas nozīmīti dzima 2012. gadā kā novērtējums profesionālam darbam dažādās nozarēs - pedagoģijā, muzeja darbā, žurnālistikā, izdevējdarbībā un pētniecībā - cilvēkiem, kuri pēta A. Čaka biogrāfiju, ar savu stāstījumu aizrauj klausītājus, ieinteresē skolniekus un studentus padziļināti ielūkoties dzejnieka darbos. Lai pateiktu paldies par padarīto, A. Čaka piemiņas nozīmītes tiek pasniegtas reizi divos gados. 2012. gadā tika pasniegtas pirmās astoņas piemiņas nozīmītes par “čakisku” līdzdomāšanu, jaunradi un A. Čaka gara stiprināšanu. Nozīmītes vizuālā veidola autors ir mākslinieks Vilipsons.

17. oktobra pasākuma muzikālo noformējumu veidos Mikus Abaroniņš.

 

Aleksandra Čaka muzejā no 13. septembra līdz 30. novembrim par godu dzejnieka dzimšanas dienai skatāma izstāde A. Čaks un Rīgas II Valsts vidusskola, kas iezīmē 100 gadu kopš Aleksandrs Čadarainis (Čaks) pabeidza vidusskolu Rīgā. 1923. gada A. Čaks iesniedza dokumentus Rīgas II Valsts vidusskolā, kuru vēlāk “šā tā arī pabeidza”. Skolā viņš mācījās vienu gadu un 1924. gadā saņēma skolas Gatavības apliecību ar raksturojumu, ka viņš ir “attīstīts, spējīgs, sevī noslēgts, pārvērtē savas spējas”.

Rīgas II Valsts vidusskolā Čaks iepazinās ar klases biedreni Leontīni Amāliju Rundeli. Mīlestības jūtas pret Rundeli bija spēcīgs impulss Čaka radošās personības attīstībai un literārajam darbam.

Ieejas maksa tematiskajā izstādē A. Čaks un Rīgas II Valsts vidusskola Aleksandra Čaka muzejā - muzeja ieejas biļete.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Klajā nācis Chris Noah jaunākais singls un albums

Klajā nācis dziedātāja Chris Noah jaunais albums Atvadas nav skumjas, ja zinām, ka drīz tiksimies, kas radīts 80. gadu popmūzikas stilā. Sony Music Entertainment paspārnē izdotajā albumā apkopotas 10 ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja