Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Trīs musketieri 3D

Jaunā Trīs musketieru versija neliks vilties nedz daiļā, nedz stiprā dzimuma pārstāvjiem, kam jel ko nozīmē šis slavenais dēku gabals.

Bezgalīgais trijnieks

Ar jauno Aleksandra Dimā, tēva, nemirstīgā dēku un intrigu romāna Trīs musketieri kinoversiju es pirmo reizi sastapos Vīnē, kad, pērkot ziemas cepurīti veikalā Peek & Cloppenburg, kopā ar zaļo, silto zeķveidīgo Tom Hilfiger izstrādājumu laipns afrošveiciešu pārdevējs mazā plastikāta maisiņā ietūķīja gūzmu jautru krāsainu pasta atklātnīšu - tās burtiski izbrēca uz mani dažādus filmas saukļus: sākot ar leģendāro All for one, one for all (Visi par vienu, viens par visiem), turpinot ar For every legend there is a new beginning (Katrai pasakai ir jauns sākums), Adventure, loyalty, romance, friendship (Piedzīvojumi, uzticība, mīlestība, draudzība), There are things in this world worth fighting and dying for (Ir lietas šajā pasaulē, kuru dēļ vērts cīnīties un mirt), We love musketeers (Mēs mīlam musketierus), Be my musketeer (Esi mans musketieris), Get into trouble, make mistakes, fight, love, live! (Iekulies nepatikšanās, sastrādā kļūdas, cīnies, mīli - dzīvo!). Un beidzot ar, protams, filmas reklāmas kampaņā iesaistītā P&C veikalu tīkla reklāmu - The boy has some fashion sense (Šim puisim ir gaume) - glītu sniegbaltu krekliņu ar barokāli jancīgu žabo. Jāatzīst, manu sākotnējo neizpratni par tik draudzīgu kinoprodukta reklāmu Austrijā vēlāk atvēsināja informācija, ka tieši Vācijā, Šveicē un drusciņ Čehijā noritējusi lielākā filmas uzņemšanas daļa, Trim musketieriem ir vācu producents, kurš tēriņu samazināšanas nolūkos panācis pat to, ka francisko Versaļu filmā aizstājusi leģendārā Bavārijas karaļa Ludviga II vasaras rezidence, kas, bez šaubām, pamatīgi kodis kaulā Francijas nacionālajam pašlepnumam (franču presē atskanējuši arī pārmetumi, ka Parīzes varas iestādēm nevajadzējis censties iedzīvoties uz Holivudas rēķina, prasot milzu naudu par filmēšanas atļaujām, - jo, lūk, Holivudas blokbastera reklāma ir labākā reklāma pasaulē).

Tā vai citādi - Pola V. S. Andersona (nejaukt ar Polu Tomasu Andersonu, ģeniālām tuvo filmu Līs asinis, Bugi-vugi naktis un Magnolijas autoru) superprojekts ir gatavs, un man patiesībā ir viens liels prieks, ka tā.

Andersons un viņa Mila

O.K., arī šis Andersons ir savā ziņā slavens kinoprofesionālis - viņš radījis vienu no veiksmīgākajām desmitgades franšīzēm Resident Evil (un trīs turpinājumus, būšot arī RE-5), par ko līksmo vampīzombijvirtuālo cīņu filmu fani visā pasaulē, turklāt jāatzīst, ka RE ir stilīgs, oriģināls kino. Un, piedodiet, šis Andersons ir manas mīļotās aktrises Milas Jovovičas vīrs un meitiņas tētis, tur nu es neko nevaru padarīt - Mila - The Best! (un režisors Trīs musketieros laulenei Milai, saprotams, piešķīris viltīgās britu spiedzes milēdijas Vinteres lomu, kas ir visai strīdīgs lēmums, kaut arī apburošos krinolīnos tērptā Mila Milēdija filmā uzvedas kā tanks, burtiski - šauj, šķaida pa labi un pa kreisi ar rapieri, dunčiem un citiem zobeniem, un neviena lode šo, maitu, neķer!).
Vispār aktieru ansamblis varens. Pat mazās epizodēs - jā, jā, nepārklausījāties - mazās, bet sižetam svarīgās lomiņās filmējušies tik kolorīti tipāži un teicami aktieri kā dānis Madss Mikelsens (Rošfors), austrietis Kristofs Valcs (kardināls Rišeljē), vācietis Tīls Šveigers (Kaliostro), brits Orlando Blūms (Bakingemas hercogs).

Trīsdimensiju urrā!

Arī jaunā musketieru trijotne (tfu, realitātē jau tā, bez šaubām, ir četrotne jeb puišu kvartets) neliks vilties nedz daiļā, nedz stiprā dzimuma pārstāvjiem, kam jel kaut ko nozīmē šis slavenais dēku gabals. Metjū Makfeidens ir Atoss, Lūks Evanss - Aramiss, Rejs Stīvensons - Portoss, bet pavisam pusaudzīgais Logans Lērmens - D'Artaņans. Par pēdējo izvēli - D'Artaņans kā nekaunīgi pārdrošs puika, kuru vāķē visnotaļ pieaugušu «veču» trio, - man gan ir vislielākās šaubas.

Toties pilnīgs urrā ir filmas specefekti, kas 3D formātam radīti pēc 100% drošas receptūras - vienā filmā apvienot foršākos efektus no Holivudas vizuāli iespaidīgākajiem grāvējiem - Karību jūras pirāti (lidojošie burukuģi patiešām ir superīgi neprātīga dizaina priekšmeti), Matrix, Resident Evil un visu to kinematogrāfisko «disnejlendu» iepakot Gaja Ričija Šerloka Holmsa stilistikā, kur uzsvars uz senlaicīgi modernām tehnoloģijām un visādiem pirotehniskiem brīnumiem. Vārdsakot, par vienu esmu drošs - acīm garlaicīgi nebūs. Cita lieta, kāda ir jūsu attieksme pret ideju «uzlabot» Dimā tētiņa klasisko darbu, kurā Francijas un Anglijas galma intrigu vietā tagad jau intrigu un varas spēļu mērogs ir paplašinājies, piedodiet, uz visu Eiropas Savienību. Tātad to, ka ar Eiropu nav lāgā, Holivuda, kā allaž, ir sapratusi pirmā.

Trīs musketieri 3D
Vēsturiska kostīmfilma. Režisors P. V. S. Andersons. Lomās L. Lērmens, M. Jovoviča, O. Blūms, K. Volcs, T. Šveigers.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja