Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +9 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

13 jautājumi Marekam Segliņam par 13.janvāri

1. Kādēļ Iekšlietu ministrijas vadība atteicās no drošības ekspertu ierosinājumiem 13.janvāra tautas sapulces drošības nodrošināšanai ieviest tādus pašus drošības pasākumus kā, piemēram, 16.martā, kaut arī informācija par iespējamajām provokācijām jau bija plaši izskanējusi masu medijos un par aicinājumiem uz vardarbīgu varas gāšanu jau bija uzsākts kriminālprocess?

2. Vai taisnība, ka Latvijas Apvienotās Policistu Arodbiedrības biedriem tika aizliegts ierasties uz 13.janvāra tautas sapulci formas tērpos, tādā veidā izslēdzot iespēju lietot spēku nekārtību gadījumā?

3. Vai taisnība, ka ap pulksten 19.00 pie Saeimas ēkas atradās tikai 8 policisti, kas nespēja pildīt preventīvo funkciju – radīt garāmgājējos pārliecinošu iespaidu, ka ēka tiek labi apsargāta?

4. Vai taisnība, ka policisti telefona zvanus par trauksmi savās dzīvesvietās saņēma tikai ap 20:00?

5. Vai taisnība, ka pēc dežūrdaļas izplatītā rīkojuma policistiem, tai skaitā tiem, kas brauca no Pārdaugavas garām Vecrīgai, nācās doties uz Policijas pārvaldi Gaujas ielā? Turklāt pat ap pulksten 21:00, kad liela daļa policistu bija ieradušies, arī tur valdīja neziņa un haoss, jo nebija ne tālāku rīkojumu, ne policijas vadības?

6. Vai taisnība, ka pēc 21:00 policisti paši bez konkrētu rīkojumu saņemšanas izsauca savas dežūrmašīnas un brauca uz Aspāzijas bulvāri? Un vai taisnība, ka arī ierodoties Aspāzijas bulvāra policijas telpās, policistiem netika doti skaidri rīkojumi?

7. Vai taisnība, ka tika šauta asaru gāze, turklāt arī pret vēju, tādējādi ciešot pašiem policistiem? Vai policija lietoja gumijas lodes, asaru un piparu gāzi un vai gadījumā, ja tas ir tā,  ministrs un policijas augstākā vadība ir klaji melojusi sabiedrībai?

8. Vai taisnība, ka papildus policistiem ierodoties pie Saeimas ēkas, nācās noskatīties, kā cilvēku pūlis uzbrūk viņu kolēģiem, jo rīkojumu par tālāku rīcību nebija?

9. Vai taisnība, kad pat tad, kad pa gaisu lidoja stikla pudeles un bruģis, policistiem tika sasistas ķiveres, izsisti zobi, tiem nācās vienīgi stāvēt uz vietas – joprojām nekādu rīkojumu nebija, jo komandieri izmisīgi gaidījuši ģenerāļu rīkojumus, bet tie gaidīja Iekšlietu ministra norādes?

10. Vai taisnība, ka policijas augstākā vadība ieradās Vecrīgā tikai ap 22:40?

11. Vai taisnība, ka tikai aptuveni pulksten 00:30 Iekšlietu ministrijas vadība operatīvajiem dienestiem telefoniski pieprasīja informāciju par policistu skaitu Vecrīgā?

12. Vai atbilst patiesībai iekšlietu ministrijas aprindās runātās baumas, ka iekšlietu ministrs 13.janvāra vakarā bijis alkohola reibumā un iespējams tādēļ viņš nespēja sniegt konkrētus rīkojumus, kā arī žurnālistiem neizdevās iegūt viņa komentāru?

13. Visbeidzot, - gadījumā, ja kaut viena atbilde uz iepriekš minētajiem jautājumiem ir apstiprinoša, vai iekšlietu ministram nevajadzētu nekavējoties atkāpties no amata, jo tādā gadījumā ir acīmredzami, ka vai nu viņš rīkojies neprofesionāli un nekompetenti vai arī apzināti pieļāvis nemierus?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja