Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Aicina piedalīties brāļu Grimmu pasaku fotokonkursā

5. martā Centrālās un Austrumeiropas Gētes institūtu Facebook lapās sākas fotokonkurss Nestāsti man pasakas, izstāsti man savu pasauli. Jaunieši tiek aicināti veidot fotogrāfijas, izmantojot brāļu Grimmu klasiskos pasaku motīvus. Jaunos fotogrāfus gaida lieliskas balvas un iespēja piedalīties starptautiskā pasaku izstādē.

Kad pasakas tika sarakstītas, izteiksmīgie pasaku motīvi kalpoja par ceļvedi labākai realitātes izpratnei. Brāļu Grimmu gada 2012 laikā Gētes institūts aicina jauniešus vecumā no 13 līdz 18 gadiem meklēt atbildes uz jautājumiem, vai pasakas joprojām ir nozīmīgas, ar ko mūsdienās saistās pazīstamie simboli?

Jauniešu uzdevums ir izvēlēties kādu no pieciem pasaku motīviem, piemēram, "melno mežu" vai "maģisko priekšmetu", un pasaku simboliku sasaistīt ar mūsdienu realitāti, vienlaikus pastāstot par savu pasauli. "Vēlamies iedrošināt jauniešus parādīt mums savu pasauli, savas cerības un bailes," stāsta Eva Ostaševska no Gētes institūta Varšavā. "Attēls ir viena no vienkāršākajām, taču izteiksmīgākajām komunikācijas metodēm," viņa norāda.

Diskusija par pārlaicīgajām pasakām notiek 21. gadsimta komunikācijas platformā - projekts Nestāsti man pasakas, izstāsti man savu pasauli norisinās tīmekļa vietnē Facebook, kur ar speciālas aplikācijas palīdzību jauniešiem ir iespēja augšupielādēt savas fotogrāfijas, kā arī apmainīties viedokļiem.   

Fotokonkurss norisinās četrās kārtās, no kurām katra ilgst vienu nedēļu; katra jaunā kārta sākas attiecīgās nedēļas pirmdienā. Dalībnieki izvēlas kādu no pasaku motīviem, kuru viņi vēlētos interpretēt, uzņem savas fotogrāfijas un augšupielādē tās Facebook lapā. Pēc katras kārtas Facebook lietotāji balsojot nosaka fotogrāfiju, kas saņem nedēļas balvu – iPod shuffle. Būs arī fināla kārta, kurā īpaši veidota žūrija lems, kurš no četru nedēļu ilgā konkursa dalībniekiem iegūs galveno balvu – iPod nano. Speciālā balva visiem, kas būs izveidojuši īpaši radošas fotogrāfijas, būs iespēja piedalīties starptautiskajā izstādē Brāļu Grimmu pasaku pasaule, kurā fotogrāfiju izlase tiks prezentēta plašākam skatītāju lokam.

Līdzās konkursam Facebook lapā būs iespēja iepazīties ar vizuāliem materiāliem par pasaku izmantošanu popkultūrā un reklāmā. Tiks parādīti smieklīgi un nopietni, skaisti un komiski pasaku interpretāciju piemēri, kas ne tikai kalpos par iedvesmas avotu konkursa dalībniekiem, bet arī sniegs interesantu ieskatu brāļu Grimmu daiļrades aktuālajā interpretācijā visiem pasaku mīļotājiem.

Konkurss notiek no 5. marta līdz 1. aprīlim Gētes institūta Rīgā Facebook lapā www.facebook.com/goetheinstitut.riga sadaļā GRIMM - te arī atrodami konkursa noteikumi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja