Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Ainārs Kamoliņš lasīs lekciju par biomākslas ētiskajiem aspektiem

Otrdien, 9.decembrī biedrības "e-text+textiles" telpās Ausekļa ielā 11 - 222 plkst. 19 Ainārs Kamoliņš lasīs lekciju par biomākslas problemātiku  "Ētika. Klātbūtne: dažas piezīmes par dzīvo un mākslu".

A.Kamoliņš lekcijā apskatīs biomākslas problemātiku, balstoties personiskajā ieredzē un pardomās, kas radās piedaloties biomākslas darbnīcā SymbioticA Stavengerā, Norvēģijā 2008.gadā. Lekcijas galvenasi jautājums būs, cik lielā mērā un kā klātbūne biomākslas notikumā spēj ietekmēt spriedumus par ētiskiem jautājumiem, kas ir viens no šīs mākslas centrālajiem jautājumiem.

Kā vēsta lekcijas organizatori, manipulācijas ar dzīviem organizmiem, lai radītu mākslas darbus, ir salīdzinoši nesens fenoms  - termins "biomāksla" parādījies tika i1997.gadā. Biomākslinieki strādā ar dzīviem organismiem, tos modificējot noteiktiem mākslinieciskiem mērķiem - radīt refleksiju par jautājumiem kā dzīvas matērijas un civlēka attiecības, antropocentrisma kritika, utt.

A.Kamoliņš ir studējis filozofiju Latvijas Universitātē, tagad strādā literatūras un filozofijas portālā "Satori 1/4" un Latvijas Universitātē.

Organizatori lūdz interesentus paziņot par ierašanos Andai Kļaviņa pa e-pastu [email protected]  vai tālruni 26880459. Ierašanās no plkst. 18.30, lekcijas sākums plkst. 19. Vairāk informācijas: www.e-text-textiles.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja