Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Aktuālais aizdevums

Vai pirmdienas valdības ārkārtas sēde ko būtisku mainīs valstī, kurā par ekonomisko krīzi valdības pārstāvji sāka runāt paši pēdējie?

Pat Krievijā, kur pilsoņu vārda brīvības tiesības netiek ievērotas, kur mediju dienas kārtību strikti diktē valdošā elite un par prezidenta lēmumiem iedzīvotāji uzzina pašā pēdējā mirklī, pat te faktu, ka globālā ekonomiskā krīze skars arī Krieviju, atzina ātrāk. Lai gan redakcionāli „no augšas” tika ieteikts lietot nevis vārdu krīze, bet „grūtības”.

Latvijas valdības „mīņāšanās uz vietas” aizvien vairāk liek domāt par to, ka pieņemtie lēmumi ne tikai tiek slēpti, lai „nesētu” paniku un citu laikam ļoti objektīvu iemeslu dēļ. Tas liek domāt par to, ka lēmumu pieņēmējiem nav skaidra rīcības plāna. Līdzīgi kā tas jau notika A.Kalvīša valdības laikā, kad, katru mēnesi pieaugot inflācijas ciparam, ilgi tika pieminēts slavenais slepenais inflācijas apkarošanas plāns, kura tajā mirklī vēl vienkārši nebija un nebija skaidrs, kas tādā plānā ir rakstāms.

Tāpat, maigi izsakoties, dīvains šķiet fakts, ka valdība nav reaģējusi jau pērnajā pavasarī uz Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) ieteikumiem, kas palīdzētu ekonomiskās vides atveseļošanā. Nav jau arī piedāvātas nopietnas alternatīvas SVF ieteikumiem, kas liek jautāt (atceroties inflācijas apkarošanas plānu, kura sākumā nemaz nebija), vai tādas vispār ir, vai valdībai vispār ir idejas, kā iziet no esošās situācijas, jeb tikai tiek „dzēsti ugunsgrēki”, nedomājot pat par vidēja termiņa nākotni.

Arī šis fakts liek domāt par to, kam īsti SVF aizdevums ir nepieciešams.

Šķiet, ka pašai valdībai. Tām pāris partijām, kurām „jānovelk” laiks līdz pašvaldību un EP vēlēšanām… „un tad jau redzēs”, jo līdz nākamajām 2010.gada rudens Saeimas vēlēšanām „vēl tālu”. Un vēlētāju atmiņa gan jau atkal būs īsa.

Arī viens no ekonomikas ekspertiem svētdienas LTV De Facto piemin, ka aizdevumu neizjutīsim Latvijas ekonomikā, bet tas ir tikai un vienīgi „aizdevums apēšanai”.

Tātad jānoturas līdz jūnijam. Līdz vēlēšanām.

Un partijas ir jau sākušas gatavoties ievēlēšanas pasākumam.

Dažas partijas laikam ir ņēmušas vērā neseno lietuviešu kolēģu piemēru, kad oktobrī Seimā tika ievēlēta jaunizveidotā Tautas atdzimšanas partija, kurā lielākā daļa partijas biedru ir izklaides nozares zvaigznes.

Tā arī Latvijā jaunais mūziķis, kurš ar vienu teikumu koncerta laikā spēja sašūpot ilgus gadus veidoto Latvijas Krājbankas PR speciālistu veidoto bankas tēlu, ir piebiedrojies LPP/LC.

Kā arī TP rindas ir papildinātas ar jaunām zvaigznēm. Latvijas faktu aptauja atklāj, ka pašlaik gan partijām tas vēl par labu nav nācis. Nu, bet par sliktu arī ne.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja