Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Dakter, vai drīkstu uz operāciju ierasties anestēzijā?

_Kāda mana paziņa dabūja nelielu traumu - sarāva saiti vidējā pirkstā. Ķirurgs esot teicis, ka operācija neko nemaksā, ja to dara 2 nedēļu laikā pēc traumas. Savus izdevumus viņa pierakstīja, un tie bija šādi: 4.50 Ls - elektrokardiogramma, 6.10 Ls - analīzes, 10 ls - rentgens (ar ģimenes ārsta nosūtījumu varētu dabūt pa 2Ls), 20 Ls - plaukstas mikroķirurga konsultācija, 20 - anestiziologs, pacienta iemaksa 30Ls, un 9 Ls/dienā par to, ka atrodies slimnīcā. _Kopumā, viņa bija iztērējusi ap 100 Ls.

Retorisks jautājums - vai viņa varēja ietaupīt, uz operāciju ierodoties anestezēta? Šķiet, ka nē. Tātad, šos izdevumus varēja paredzēt, aprēķināt, un par tiem informēt.

Mēs ļoti daudz runājam par to, ka veselības aprūpes sistēmā trūkst finansējuma. Tomēr, man šķiet, ka tikpat liela problēma ir tanī, ka veselības aprūpes sistēma ir nedraudzīga "lietotājam". Jēdziens "pakalpojuma cena" tajā ir ļoti izplūdis un neskaidrs, un medicīniskais personāls bieži vien ar to manipulē.

Manuprāt, domājot par veselības sistēmas reformām, nepietiek atrisināt finansējuma jautājumu. Ir jāatrisina arī jautājums par to, kā padarīt šo sistēmu caurspīdīgu un godīgu. Citiem vārdiem sakot, es uzskatu, ka atrast finansējumu un padarīt ārsta profesiju par respektējamu - tas ir sabiedrības uzdevums. Tai pat laikā, atzīt korupciju, neattaisnot to ar naudas trūkumu, un attīrīt savas rindas no šīs parādības - tās ir lietas, ko gribētos redzēt no medicīnas darbinieku puses.

Kaspars Omuls

Pēdējā partija

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja