Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Daniela Lībeskinda projektēto muzeju Viļņā plāno atklāt 2018. gada nogalē

Laikmetīgās mākslas gadatirgū ArtVilnius notikusi lietuviešu uzņēmēja un mecenāta Viktora Butkus izveidotā Mūsdienu mākslas centra/Modern Art Center (MAC) topošās mājvietas prezentācija.

Par muzeju tiks pārveidota bijušā kinoteātra Lietuva ēka Viļņas centrā. Projektu izstrādājis pasaulslavenā arhitekta Daniela Lībeskinda birojs Studio Libeskind sadarbībā ar Lietuvas partneriem – Do architects un Baltic Engineers.

Būvniecību paredzēts sākt šā gada beigās vai nākamā gada sākumā. Muzejs varētu tikt atklāts 2018. gada nogalē. Viktors Butkus informē, ka projekta īstenošana izmaksās aptuveni septiņus miljonus eiro. Savukārt kolekcijas izveidē ieguldīti trīs miljoni eiro.

MAC krājumā ir pārstāvēti 226 Lietuvas mākslinieki un 4000 modernās un laikmetīgās mākslas darbu, kas tapuši, sākot no XX gadsimta 60. gadiem. Kolekcijā ir iekļauta glezniecība, grafika, tēlniecība, fotogrāfija un videomāksla. Mūsdienu mākslas centrs nodibināts 2009. gadā, tas sarīkojis 30 izstāžu un izdevis 24 mākslas grāmatas bērniem un pieaugušajiem. Jaunā muzeja platība būs 3100 kvadrātmetru.

"Daniela Lībeskinda projekts ir ekspresīvs un novatorisks, tas izstāsta pagātnes stāstu un savieno to ar pilsētas nākotni," uzsver Viktors Butkus. Projektu, kas iecerēts kā pilsētas kultūras vārti, iedvesmojusi vietējā viduslaiku un XVIII gadsimta arhitektūra mūsdienīgā interpretācijā.

Objekts piedāvās oriģinālu interjera un eksterjera mijiedarbību. Tajā tiks izveidots iekšējais publiskais pagalms visas ēkas griezumā, un lielas kāpnes vedīs no laukuma pie muzeja ieejas uz jumta terasi.

Vairāk informācijas: http://www.mmcentras.lt/



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja