Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Daugavas muzejā Nataļjas Čerepovas fotoizstāde Pasaule pie tavām kājām

No 27. marta līdz 12. maijam Daugavas muzejā atvērta Nataļjas Čerepovas fotoizstāde Pasaule pie tavām kājām.

Nataļjas Čerepovas izstāde ir unikālās, harmoniskās un krāšņās foto kompozīcijās ietverts radošs, filozofisks redzējums caur makro objektīvu uz mikro faunas mijiedarbību, ko ikdienas steigā neievērojam, bieži nodarot pāri mazajām, dzīvajām radībām. Tas rada cerību par pārdomātu un saudzīgu attieksmi pret mazākajiem kaimiņiem, saglabājot šo dabas dāvanu nākošajām paaudzēm.

Nataļja Čerepova par saviem darbiem un sevi stāsta: "Piedzimu 1978. gadā Rīgā. Vecāki nopirka lauku mājas, kur, ar ģimeni jau no 6 gadu vecuma pavadot vasaras brīvdienas un atvaļinājumus, par manu mīļāko izklaidi kļuva ilgas pastaigas pa apkārtnes mežiem un pļavām. Šodien atmiņā mana pirmā tikšanās mežmalas garajā zālē ar līdz šim neredzētu, milzīgu, salātzaļu sienāzi, kurš, kustinot garās ūsas un šūpojoties zāles stiebros, mani vēroja. Strauji sāka dauzīties sirds, es apstājos, neizlemjot to notvert un vienlaicīgi cerot nepazaudēt. Tas pirmais sienāzītis netika noķerts un pazuda tik momentāni, ka nepaspēju to tuvāk iepazīt, bet manī radīja līdz šai dienai neizsīkstošu interesi par mums visapkārt esošajiem mazajiem kaimiņiem."

"2009. gadā nolēmu apgūt sen interesējošo foto mākslu un iestājos Nikolaja Trifanova - Bogdanova vadītajos foto kursos. Kādā nodarbībā skolotājs pastāstīja par makro un mikro foto, stāstīto ilustrējot ar materiāliem piemēriem. Ar dažiem šiem uzņēmumiem pietika, lai es saprastu - tas ir mans! Pēc kursu noslēguma studēju informāciju makro fotogrāfijai veltītos forumos un interneta vietnēs, bet brīvdienas pavadīju laukos un mežos, meklējot jaunus fotomodeļus un veiksmīgus rakursus. Šī izstāde arī kļuva par divos gados Latvijā un Taizemē gūto piedzīvojumu rezultātu. Katru reizi, tiekoties ar mūsu mazākajiem brāļiem, straujāk sāk pukstēt sirds, ir prieks par jaunu tikšanos un dubultprieks apzinoties, ka spēju saglabāt momenta unikalitāti uz visiem laikiem," par savu radošo darbību stāsta fotogrāfe.

Nataļja Čerepova aicina doties ekskursijā kukaiņu pasaulē - sīki gariņi, kurus varnemanīt no saviem augstumiem, kaut kur dodas, medī, cīnās par izdzīvošanu. Tik dažādi, to vidū savi pundurīši, giganti, skaistuļi un kropļi, vienpatņi un komandas, mednieki un upuri. Fotogrāfijas atvērs durvis uz nezināmu un noslēpumainu pasauli – Pasauli pie tavām kājām.

Muzejs atvērts katru dienu no plkst. 10 līdz 17, slēgts otrdienās

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja