Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs atzīmēs sešu gadu jubileju

Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs, 26. aprīlī, ar mākslas lekciju, filmas demonstrāciju, diskusiju un jaunās izstāžu sezonas atklāšanu atzīmēs sešu gadu pastāvēšanas gadadienu, informēja centra mārketinga speciāliste Inita Paegle.

Miers un spriedze, spriedze un miers caurvij laiku lokus – vakardienu, šodienu un rītdienu. Kopā vai atsevišķi tie ir vieni no atslēgas vārdiem, kuri urda mākslinieku prātus un sabiedrību kopumā. Spriedzes piesātināta ir amerikāņu mākslinieka, No!Art mākslas virziena pamatlicēja Borisa Lurjes (Boris Lurie) izstāde Mākslinieks un liecinieks, tieši un pārnesti miera un spriedzes izpratni un noskaņas šķetina jau tradicionālā Latgales reģiona mākslinieku konkursa izstāde. Nebūt ne mazāku spriedzi un mieru uztur un uzbur divas ungāru keramikas mākslinieces Marta Radiča (Márta Radics) ar projektu Karaliste un Žofja Karšai (Zsófia Karsai) izstādē Soli pa solim. Arī reizēs, kad mēs sev apgalvojam, ka mums kaut kas patīk, kā to savā izstādes pieteikumā saka Maija Bērziņa, arī patika, pašpārliecinātība nav iedomājama bez mākslinieka izjustā, pārdzīvotā un piedzīvotā. Piedzīvotais un 40 gadu tradīcijās izkoptais parādās arī Fīnas grafikas darbnīcas (Dānija) veikumā, kur miers mijas ar spriedzi un rada nemitīgu kustību.

Tāds ir sešu spriedzes un miera dažādo sajūtu un noskaņu salikums sešos atšķirīgos, bet dažā ziņā ļoti līdzās stāvošos izstāžu projektos, ar kuriem tiek atzīmēta Daugavpils Marka Rotko mākslas centra sestā gadadiena, pasludinot to par Mākslu kustībā.

26. aprīlī plkst. 11notiks Doktora Ekharta Gilena (Dr. Eckhart Gillen) lekcija Patiesība vai mistifikācijas. Borisa Lurjes konfrontācija ar Marku Rotko, bet plkst. 12 notiks Rūdija Bergmana (Rudij Bergmann) filmas Borisa Lurjes māksla demonstrācija un tikšanās ar filmas režisoru, pēc tam sekos diskusija ar māksliniekiem, preses konference un jaunās izstāžu sezonas atklāšana.

Tāpat 26. aprīlī no plkst. 11 līdz 19 par godu Daugavpils Marka Rotko mākslas centra dzimšanas dienai, dāvinot zīmēšanas albumu, ikvienam būs iespēja apmeklēt Rotko centra ekspozīcijas bez maksas. Pārējiem apmeklētājiem ieeja par akcijas cenām: mainīgās izstādes (Sektori B, C, D kopā) par 1,50 EUR, pastāvīgā ekspozīcija Marks Rotko. Dzīve un Māksla (Sektors A) par 3.00 EUR. Visa Rotko centra apmeklējums par 4,50 EUR. Ieeja pasākumos bez maksas.

Izstāžu sezonas izstādes apmeklētājiem pieejamas līdz 2019. gada 23. jūnijam.

Top komentāri

reptilis
r
Ebrejus var tikai apskaust ar baltu skaudību...,jo atšķirībā no cittautiešiem un latviešiem it sevišķi,māk pārdot katru mālējumu ,kā lielu mākslas darbu:)))))
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja