Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Desmito reizi notiks mūsdienu kultūras forums Baltā nakts

Šogad mūsdienu kultūras forums _Baltā nakts _norisināsies jau desmito reizi, sestdienas naktī no 5. uz 6. septembri, informēja notikuma pārstāve Linda Vītola-Barānova. Par foruma programmas vadmotīvu šogad izvēlēta gaismas tēma, tā atbalstot ANO Izglītības, zinātnes un kultūras organizācijas (UNESCO) izsludināto gaismas un gaismas tehnoloģiju gada ideju.

Šī gada forumam apstiprināti 23 pamatprogrammas projekti, kurus īstenos vietējie mākslas un kultūras dzīves organizatori, kā arī sadarbības partneri un mākslinieki no ārvalstīm. Foruma starptautiskajā programmā akcentējami tādi projekti kā Starptautiskās Francijas mākslas izplatīšanas asociācijas ADIAF (Association pour la diffusion internationale de l’art Français) īpaši Rīgai veidota laikmetīgās mākslas izstāde Rīgas mākslas telpā, kā arī Vācijas ielu leļļu teātra Dundu pilsētvides performances Vecrīgā.

Plašo un daudzveidīgo pasākumu programmu papildinās ap 26 iniciatīvu projektu. Šie projekti, piešķirot forumam raksturīgo demokrātiska notikuma auru, atklās aktuālo Rīgas seju un aptvers aktuālākās kultūras un pilsētnieku pulcēšanās vietas. Iniciatīvas programmā ir iekļauti Rīgas mākslas un izglītības iestāžu, kafejnīcu, grāmatnīcu, izstāžu zāļu, kvartālu un apkaimju aktīvistu ierosināti kultūras projekti.

Šogad Baltā nakts apgūs tādas jaunas pasākumu norises vietas kā Latvijas Nacionālās bibliotēkas jaunā ēka un Latvijas Universitātes Dabaszinātņu centrs Jelgavas ielā 1. Programmas pasākumi koncentrēsies Vecrīgā, Rīgas centrālajā daļā, Spīķeros, Miera ielā, bet šogad jo īpaši Pārdaugavā - Mūkusalā, Torņakalnā, Āgenskalnā.

Plašāka informācija par mūsdienu kultūras foruma Baltā nakts 2015 programmu un norisēm pieejama tīmekļa vietnē www.baltanakts.lv. Visi pasākumi ir bezmaksas un pieejami ikvienam.

Baltā nakts ir daļa no starptautiska projekta Eiropas Baltās naktis, ko aizsākušas piecas Eiropas galvaspilsētas – Brisele, Madride, Parīze, Rīga un Roma. Baltās nakts stafeti Eiropā pārņēmušas arī Amsterdama, Bukareste, Portu un Valeta, bet citviet pasaulē tām pievienojušās Toronto, Tokija, Monreāla un citas pilsētas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja