Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Elīnas Zundes Pelēkie zīmējumi Dizaina fabrikā

No 1. līdz 12. oktobrim Dizaina fabrikā (D.FAB) Rīgā būs skatāma mākslinieces Elīnas Zundes personālizstāde Pelēkie zīmējumi.Kā pastāstīja izstādes kuratore Indra Jankovska, izstāde būs Elīnas Zundes atkal atgriešanās aktīvajā mākslas pasaulē pēc klusuma pauzes. Caur pārdomām un atklāsmēm māksliniece netiecas pārsteigt kādu ar vēl neredzētiem krāsu un tehnikas sajaukumiem, tieši pretēji, ierauga realitātes patieso vienkāršību, kuru reizēm mēs vēlamies izkrāsot, noliedzot patiesību.

Elīna Zunde skatītājiem ir gatava atklāt dziļi emocionālas un personīgas tēmas, uzsverot: "Varu teikt, ka tie ir mani pirmie publiskie darbi, kuros, kaut arī slēpta, tik tuvu redzama garīgo jautājumu ietekme. Pelēkie nozīmē ne tikai to, ka visi darbi ir pelēkos toņos un ka vairāku zīmējumu pamatā atklājas pelnu kārta, bet arī vienkāršību un zemes tuvumu – kaut ko katram aizsniedzamu, kam nav vajadzīgs ne kredīts, ne statuss sabiedrībā, pat internets ne."

Māksliniece darbos šķetina jautājumus par dzīvi, kas materiālisma laikmetā šķiet piesātināta pasakām vai piedzīvojumu stāstiem, kuros varonim ir dažādi uzdevumi. Vien atšķirībā no senām dienām - cilvēks ir apaudzis ar mantām un vienkārši piemirsis būt cilvēks.

Talkā nāk cilvēkam piemītošā spēja apzināti sevi mainīt, kas nepiemīt zvēram. Pašiem gribēt būt savādākiem, tātad, gribēt pārmaiņas. Tomēr kaut kas stāstu varoņos "nobrūk", kad paši saviem spēkiem tie netiek galā vai nevar sevi izmainīt. Ir nepieciešams spēks no "citurienes".

Elīna Zunde ir jaunās mākslinieku paaudzes pārstāve, kas studējusi Latvijas Mākslas akadēmijā un Strasbūras Mākslas akadēmijā figurālo glezniecību un vizuālo komunikāciju. Viņas darbi izstādīti vairākās izstādēs Latvijā. Māksliniece strādājusi arī pie Reiņa Pētersona animācijas filmas Ursus izveides 2011. gadā. Pēdējā no viņas izstādēm ar nosaukumu Maigums (2010) bija Elīnas Zundes solo iznāciens Latvijas mākslas vidē.

Izstāde Pelēkie zīmējumi būs skatāmi Dizaina fabrikā (D.FAB) Rīgā, Slokas ielā 52 no 1. līdz 12. oktobrim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gatavojoties Arēnas šovam, Gustavo izdod jaunu dziesmu

Mūzikas producents un izpildītājs Gustavo, gatavojoties savam līdz šim grandiozākajam un dinamiskākajam koncertšovam, kas notiks 6. decembrī Arēnā Rīga, izdod jaunu skaņdarbu Jāshēmo, informēja mūziķ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja