Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Galerijā Antonija apskatāma gruzīnu mākslinieka Kakhiani personālizstāde

Klasiskās mākslas galerijā Antonija apskatāma gruzīnu mākslinieka Nugzara Kakhiani (Nugzars Kahiani) (1952) gleznu izstāde _Kā sagūstīt Fortūnu._Izstādes atklāšana notiks otrdien, 24. janvārī plkst. 17.30 galerijā Antonija Brīvības ielā 157, un tā būs apskatāma līdz 24. februārim, portālu _Kulturasdiena.

lv_ informē galerijas pārstāvji.  Mākslinieka darbi ir dzīves un krāsu prieka pilni, darbus caurvij smalks, labsirdīgi ironisks skats uz šo laikmetu. Gleznās attēloti apaļīgi un omulīgi personāži – kā stāsta pats mākslinieks, ka viņam nepatīk kantainība, jo tā velk uz asumiem, bet apaļais veido apli, kas ir viss pozitīvais un ir kustības turpinājums. N. Kakhiani uzsver - mākslai jābūt emocionālai.

„Šī ir mana otrā izstāde Latvijā. Pirmā notika 2009. gadā Ropažu kultūras un izglītības centrā. Likteņa pavērsiena rezultātā pārcēlos dzīvot uz Latviju. Šī jaunā kolekcija tapusi pēdējos trijos gados, kopš es dzīvoju Rīgā. Rīga man ir skaistākā Eiropas pilsēta - pilsēta, kurā pabijis vienu reizi, gribas atgriezties vēl un vēl. Pirmoreiz Latviju apmeklēju desmit gadus atpakaļ, te man un manai ģimenei ļoti iepatikās, tāpēc bieži šeit viesojāmies. Tagad Rīga kļuvusi man vēl tuvāka,” stāsta N. Kakhiani.

Pārmaiņas mākslinieka dzīvē iespaidojušas arī viņa mākslu. Šeit N. Kakhiani jūt mieru, kurš agrāk tik ļoti esot trūcis. N. Kakhiani darbos krāsu gamma kļuvusi savāktāka. Krievu muzeja galvenais zinātniskais darbinieks Pēterburgā Mihails Germans, kurš pētījis N. Kakhiani daiļradi, māksliniekam esot teicis: „Tu esi izveidojis savu glezniecības pasauli, savu „maģisko kristālu”, savu optiku, tu esi atpazīstams un tas ir galvenais.”

N. Kakhiani atzīst: „Mans lielākais sapnis ir izstādīties manā dzimtenē Gruzijā. Tas ir mans pienākums, kuru vajadzētu īstenot. Pašlaik man ir iespēja vesela mēnesi izstādīt savus darbus galerijā Antonija. Būšu priecīgs par katru apmeklētāju.”

Nugzars Kakhiani dzimis 1952. gadā Poti pilsētā Gruzijā. Studējis Gruzijas Nikoladzes Mākslas koledžā, vēlāk kā metālmākslinieks pabeidzis Muhinas institūtu Pēterburgā. N. Kakhiani ir starptautiski atzīts un novērtēts mākslinieks - kopš 1987. gada viņš ir piedalījies vairākās izstādēs Berlīnē, Atēnās, Londonā, Floridā, Sanktpēterburgā, bet šobrīd daudzi mākslinieka darbi atrodas privātās kolekcijās Vācijā, Francijā, Beļģijā, Spānijā, ASV, Japānā, Grieķijā, Īrijā, Zviedrijā, Anglijā, Izraēlā, Polijā un Krievijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja