Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Galerijā In3ga notiks lielizmēra mākslas darba radīšana

Ceturtdien, 17. novembrī plkst. 18 jaunajā mākslas un interjera galerijā In3ga notiks performance Skaņas kaligrāfija. Gleznotājs Ilgvars Zalāns kopā ar māksliniekiem Artūru Akopjanu un Raminu Nafikovu skatītājus aicinās iesaistīties performancē - lielizmēra mākslas darba radīšanā, informē galerijas pārstāvji.

No 2008. gada I. Zalāns  realizē starptautisku publiskās mākslas projektu Garais ceļojums. Īsās tikšanās (Lon Journey. Short Reunion), kura laikā dažādās pasaules valstīs, publiskā vidē veido lielizmēra gleznojumu, kura tapšanā piedalās arī skatītāji. Tas aizsākās 2008. gada aprīlī ar performanci Parīzē, Latīņu kvartālā. Līdz šim performance rādīta Korejā, Rumānijā, Ķīnā, Austrālijā, Portugālē, Grieķijā, Somijā, Norvēģijā, Beļģijā, Polijā. 2010. gada oktobrī projekts formāli tika pabeigts Japānā, Kamijamas mākslinieku rezidencē, kurā piedalījās arī 60 japāņu studenti.

Skaņas kaligrāfija ir jaunākais šī projekta darbs. Rīgā tas tiks interpretēts kā procesa demonstrācija un  radošā darbnīca, kurā varēs iesaistīties jebkurš interesents. Pasākuma gaitā dalībnieki tiks iepazīstināti ar fluxus kustības vēsturi Eiropā un tās interpretāciju Japānā 20. gadsimta 60. gados, tā potenciālo  sasaisti ar laikmetīgās  mākslas procesiem un interpretācijas iespējām katra indivīda radošajā darbā. Tiks rādīta I. Zalāna realizēto performanču videohronika.

Pasākumā gaitā interesentiem  tiks piedāvāta iespēja, iedvesmojoties no apkārtējās vides un mūzikas, pēc īsa paraugdemonstrējuma  veidot pašiem savus skaņas kaligrāfijas darbus. Procesa videodokumentācija tiks atspoguļota internetā. Dalībnieki tiek lūgti atbilstoši sagatavoties radoša darba veikšanai.

„Plānotā performance ir pasākums, kas dod iespēju māksliniekiem komunicēt ar skatītāju, kopīgi piedaloties radošā procesā un caur savu pieredzi izzinot konkrētu mākslas vēstures posmu,” stāsta galerijas īpašniece Jeļena Stupaka, paužot cerību, ka jaunās galerijas telpas kļūs par vietu, kur Rīgas publika varēs baudīt mākslu, vienlaicīgi to izzinot.  

Galerija In3ga ir stājmākslas un interjera galerija, kas savu darbību sāka 2011. gada septembrī. Galerija piedāvā stilistiski saskaņotas dizaina mēbelēs, interjera priekšmetus, regulāri rīko grupu un personālizstādes. Galerija atrodas Pulkveža Brieža ielā 39.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja