Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Helpriga.lv—palīdzi savai pilsētai

Nesen man nezināmi ļaudis, aicināja palīdzēt Rīgai un balsot par to Monopola spēles ražotāja mājaslapā, lai Rīga varētu ierindoties to 20 pasaules pilsētu vidū, kurām ir „savs lauciņš“ galda spēles Monopols „speciālajā versijā.“ Viņi izveidoja mājaslapu helpriga.lv, kuru aktīvi reklamēja arī Rīgas domes amatpersonas, jo acīmredzot uzskatīja, ka Rīgai tas ārkārtīgi būtiski, lai tā būtu Monopola spēlē.

Balsojums noslēdzies, bet nav zināms vai Rīgas lauciņš būs šajā spēlē vai nebūs. Ir zināms tik vien tas, ka pilsēta, kuras vadības pārstāvji grib, lai tā būtu starptautiski atpazīstama, vietējā mērogā pilnīgi noteikti pēdējās nedēļās kļūst arvien atpazīstamāka kā labi ieaudzis korupcijas midzenis.

Šorīt Jānis Dinēvičs TV ekrānā dievojās, ka esot bijis „izcili pārsteigts,“ kad uzzinājis par kārtējās Rīgas domes amatpersonas apsūdzēšanu korupcijā. Tikpat pārsteigti par nesen notikušo Štrama un Janitas arestu bija citi domes dūži—mērs Jānis Birks, pašreklāmas meistars Andris Ameriks un ostas padomes vadītājs Andris Ārgalis. Protams, var mēģināt noticēt šim „pārsteigumam,“ bet diez vai tik plaša korupcija Rīgas domē, kāda tā atklājas tagad, ir bijusi iespējama bez augstāko amatpersonu „jumta.“ Ja šāda „jumta“ korupcijai patiešām nav, tad ir jāapšauba šo amatpersonu kompetence vadot Rīgas domi, jo, kas gan viņi par priekšniekiem, ja nespēj kontrolēt notiekošo viņu vadītajā iestādē.  

Drīzāk cilvēkiem no „pārsteigumu“ iestādes—Rīgas domes, vajadzēja nevis aicināt iebalsot Rīgu kaut kādā galda spēlē, bet gan mājaslapu helpriga.lv izmantot kā vietni, kurā katrs, kuram Rīga patiešām rūp, varētu palīdzēt tai, ziņojot par korupciju Rīgas domē. Iespējams, tad gan atklātos, ka „pārsteigumu“ Rīgas domes amatpersonām kļūtu krietni vairāk un varbūt pat viņus „pārsteigtu“ pašu aresti, kas protams būtu „izcili“ nepatīkami „pārsteigumi.“ Tāpēc, lai izvairītos no pārsteigumiem, sabiedrības uzmanība no patiesajiem Rīgas domes darbiem ir jānovērš uz pseidodarbiem, tādiem kā Rīgas tēla spodrināšana ar Monopola spēles palīdzību. Ja arī Rīga iekļūs Monopola spēlē, tad tai vajadzētu savu lauciņu ar nosaukumu: „Ziemeļeiropas Bogota.“


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja